Ingezonden persbericht


Mocht dit persbericht niet goed te lezen zijn, open dan de link in uw browser: Persbericht

( P E R S B E R I C H T )

Amsterdam, 25 juli 2011

Nieuwe website WerkTijdelijk.nl brengt werkgevers in contact met ervaren werknemers

Website is ontmoetingsplek voor werkgevers en babyboomers

De komende jaren gaan 775.000 babyboomers met pensioen. Slechts 420.000 jonge mensen stromen in dezelfde periode de arbeidsmarkt op. Hierdoor ontstaat een tekort aan goede werknemers. De website WerkTijdelijk.nl speelt in op deze ontwikkeling door een ontmoetingsplaats te vormen voor werkgevers en jonggepensioneerden.

Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat werkgevers 50-plussers op de punten betrouwbaarheid, betrokkenheid bij werk, nauwkeurigheid en sociale vaardigheden twee keer zo hoog waarderen als jongere werknemers. Ook op het gebied van klantgerichtheid doen ze het beter. Het onderzoek toont daarnaast aan dat jonggepensioneerden flexibel, gemotiveerd en minder vaak ziek zijn dan jonge werknemers. Tot slot ontvangen werkgevers fiscaal voordeel bij het in (tijdelijk) dienst nemen van jonggepensioneerden en halen ze hiermee jarenlange ervaring in huis.

www.WerkTijdelijk.nl
'Vrije tijd is leuk, maar zeven dagen per week duurt erg lang. En voor werkgevers biedt het in dienst nemen van jonggepensioneerden vele voordelen' aldus Hans Roos, initiator van WerkTijdelijk.nl. WerkTijdelijk.nl is een website waar werkgevers en babyboomers, gratis en zonder bemiddeling van derden, rechtstreeks contact met elkaar hebben voor de invulling en uitvoering van tijdelijk werk. Inschrijving is kosteloos voor zowel werkgever als werknemer. Er wordt gewerkt vanuit het 'no cure, no pay' principe. Bij een succesvolle match betaalt de werkgever een eenmalige bijdrage van ¤500 aan WerkTijdelijk.nl. Als de werkgever en werknemer daarna weer met elkaar in zee gaan, is dit gratis.

'Het piepende banden gevoel'
Steeds meer jonggepensioneerden komen erachter dat volledig thuiszitten erg kan tegenvallen. Stoppen met werken betekent voor velen een deel van je persoonlijkheid verliezen. Ze missen in toenemende mate contact met collega's en de erkenning die het werk met zich meebrengt. WerkTijdelijk.nl biedt de kans om dit tegen te gaan na de pensionering. Uit het tijdelijke werk halen veel jonggepensioneerden voldoening en door de afwisseling genieten ze meer van vrije tijd.

----------

Noot voor de redactie,