Ingezonden persbericht


Van Lanschot Participaties neemt minderheidsbelang in Marfo Food Group

Op 22 juli 2011 heeft Van Lanschot Participaties een 40%-belang verworven in Marfo Food Group uit Lelystad.

Marfo, dat voor de transactie volledig in handen was van het management, verbreedt hiermee haar aandeelhoudersbasis met een aandeelhouder die de verdere groei van de onderneming ondersteunt en potentiële acquisities mogelijk wil maken. De overige 60% van de aandelen blijft in handen van het management.

Van Lanschot Participaties, dat investeert in goed geleide Nederlandse ondernemingen met een sterke marktpositie en een overtuigende groeistrategie, voegt hiermee een onderneming aan haar portefeuille toe die uitstekend past in haar investeringsbeleid.

Marfo Food Group

Marfo is in 1971 opgericht als inflight cateringorganisatie van Martinair Holland en werd in 2008 verzelfstandigd. Marfo ontwikkelt en bereidt dagelijks tussen 80.000 en 100.000 vriesversmaaltijden en maaltijdcomponenten, met name voor ziekenhuizen, zorginstellingen, defensie en luchtvaartmaatschappijen. Hiernaast adviseert en begeleidt Marfo haar klanten bij het optimaliseren van de processen en systemen ten aanzien van maaltijdverstrekking.

De maaltijden van Marfo worden ontwikkeld in een ontwikkelkeuken onder leiding van voormalig twee Michelin-sterren chefkok Pascal Jalhay. Marfo is in staat om grote hoeveelheden maaltijden te produceren, rekening houdend met zeer specifieke eisen, zoals diëten, allergieën en etniciteit.

Marfo heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld in verschillende marktsegmenten met nieuwe concepten, zoals speciaal voor ziekenhuizen, het succesvolle "Roomservice à la carte" concept dat inmiddels wordt toegepast in elf ziekenhuizen. Ook in verschillende andere marktsegmenten ziet Marfo groeikansen.

Marfo realiseerde in 2010 met circa 220 medewerkers een omzet van ruim ¤¬ 30 mln.

Van Lanschot Participaties

Van Lanschot Participaties is een 100% dochter van F. van Lanschot Bankiers N.V. Van Lanschot Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan bedrijven in Nederland. Zij richt zich op goed geleide en kansrijke mid corporate ondernemingen en (middel)grote (familie)bedrijven met hun directeur-grootaandeelhouders.

Van Lanschot Participaties verwerft bij voorkeur een minderheidsbelang en heeft een lange termijn visie. Dit geeft de ondernemer de tijd en rust om een afgesproken (groei)strategie te realiseren. Van Lanschot Participaties wordt beheerd door Kempen Investments, onderdeel van Van Lanschot-dochter Kempen & Co. Meer informatie: www.vanlanschotparticipaties.nl

's-Hertogenbosch, 25 juli 2011