Lancering van de Social Enterprise Community

Persbericht van Kirkman Company

Baarn, 25 juli 2010 - Vanuit de droom "Het bedrijfsleven in balans met de samenleving" is de Social Enterprise Community opgericht. Deze community streef ernaar ondernemingen met een sociale missie dichter bij elkaar te brengen.

Binnen deze gemeenschap delen organisaties op een positieve manier kennis over hun initiatieven die bijdragen aan een social enterprise. De community leden leren van elkaar, en vormen een bron van inspiratie voor andere deelnemers. Hierbij reikt de Social Enterprise Community een aantal middelen aan om kennisdeling te stimuleren. Zoals een online platform op www.socialenterprisecommunity.com en de Social Enterprise Scan. Deze scan test organisaties op hun impact ten behoeve van People, Planet, Profit en Philanthropy. "Wij geloven dat we aan het begin staan van een economisch systeem waarin de waarde van een organisatie niet uitsluitend bepaald wordt door de beurskoers, maar veel meer door wat het toevoegt aan de samenleving waarin het opereert." aldus Robert van Roijen, Pifworld. "Dit soort organisaties noemen wij Social Enterprises. Wij willen de drijvende kracht zijn achter deze beweging en de ontwikkeling van social enterprises", vult Guido Braam, van Kirkman Company, aan.

Over Kirkman Company
Kirkman Company is een snelgroeiende, onafhankelijke managementadviesorganisatie die bedrijven en opdrachtgevers helpt om verantwoorde keuzes te maken bij organisatievraagstukken. Verantwoorde keuzes maken, betekent dat wordt geredeneerd vanuit de visie: 'Co-creating social enterprises, that makes sense'. Het doel is om door middel van scherpe analyses samen de benodigde verandering door te voeren. Dit om in alle opzichten te komen tot een duurzame oplossing en resultaat dat niet ten koste gaat van people, planet, profit.

Over Pifworld
Pifworld is een online charity platform dat gebruikt maakt van de kracht van het internet voor een betere wereld. Donaties komen direct bij persoonlijk uitgekozen projecten terecht. Dit platform is in 2009 en 2010 bekroond met de 'Interactieve Media Best in Class Award' voor beste goede doelen website. Pifworld heeft als doel om innovatieve oplossingen te bedenken voor de problemen in de wereld door middel van 'crowdsourcing'. Pifworld is een aanstaande partner voor werknemers betrokkenheid.

*

Links:
http://www.socialenterprisecommunity.org

Noot voor redacties


Kirkman Company

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter