Ingezonden persbericht


Wooncompagnie levert 21 huurwoningen Wognum en Nibbixwoud op Gelukkige bewoners: 'Een lot uit de loterij!'

'Afzuiging in de badkamer op afstand bedienbaar? Super!' Kersverse bewoners lopen opgetogen de instructieronde door hun hagelnieuwe woning. Nog voor de bouwvak levert Wooncompagnie het complete project op: twee rijen sociale huurwoningen aan de Sneeuwgans in Nibbixwoud en twee rijen aan de Parelgans in Wognum.

Voor de gelukkige bewoners zijn de woningen letterlijk een lot uit de loterij. 'We stonden al een tijd ingeschreven en kijk nu: een splinternieuwe húúrwoning! Alles is ruim, mooi, strak. Ik kan niet wachten!', lacht Marleen te Vaanholt met de sleutels stevig in haar hand. De rollen behang liggen al klaar.

Bijzonder project
Ook voor Wooncompagnie is het een bijzonder project. Naast het feit dat er weer 21 moderne woningen aan de voorraad zijn toegevoegd, betreft dit het eerste bouwresultaat vanuit het volhuisvestingsconvenant tussen Wooncompagnie en de voormalige gemeente Wognum, tegenwoordig gemeente Medemblik.

'Ideale tuin'
Mogelijk nóg enthousiaster zijn Dionne Beunder en Brian Algra. In de zonnige achtertuin staat het jonge stel versteld van de ruimte. 'Alles is groter dan het op de tekening leek. Ook de tuin. Ideaal voor onze kleine Devon!'

Goede samenwerking
De woningen zijn in januari toegewezen. Nu, een halfjaartje later, worden ze al opgeleverd. Opzichter Sjaak Bakker van Wooncompagnie: 'Dat is ook te danken aan Bouwbedrijf Kuin. We werkten voor het eerst samen maar alles verliep buitengewoon goed.'

High tea
In het voorjaar organiseerde Wooncompagnie voor alle bewoners een high tea in een cafetaria. Zo kon iedereen alvast kennismaken met de nieuwe buren. Weten wie er in je buurt woont verhoogt immers de leefbaarheid, een belangrijke doelstelling van Wooncompagnie. Meer hierover is te vinden op www.wooncompagnie.nl.

(Z.O.Z.)
(Fotobijschriften:)

IMG_9608: Dionne en Brian met hun zoontje Devon: 'Heerlijk, zo'n ruime achtertuin!'

IMG_9611: Marleen schudt handen met opzichter Sjaak Bakker. Haar dochter Jasmin neemt de sleutels aan.

IMG_9617: De twee rijen van vijf net opgeleverde sociale huurwoningen in Nibbixwoud




Ingezonden persbericht