Ingezonden persbericht


Onderstaand vindt u een persbericht van onze partner Albert Heijn.

http://www.msc.org/nieuws/nieuws/partnerpersbericht-ah-puur-eerlijk-duurzame-vangst-nu-ook-in-webwinkel

Partnerpersbericht: AH puur&eerlijk duurzame vangst nu ook in webwinkel

25-07-2011

AH puur&eerlijk producten worden steeds populairder bij onze klanten. Bovendien blijkt dat klanten deze duurzame producten in toenemende mate via de AH webwinkel kopen. Klanten kopen 60% meer AH puur&eerlijk producten online dan in onze winkels. Albert Heijn heeft vanaf vandaag dan ook voor deze doelgroep nagenoeg het volledige AH puur&eerlijk-assortiment beschikbaar gemaakt via de AH webwinkel. Zo hebben onze online klanten voortaan met één klik een verantwoord alternatief binnen handbereik. Alle AH puur&eerlijk artikelen zijn snel en overzichtelijk te vinden in de speciale AH puur&eerlijk themashop op webwinkel.ah.nl.

Het aanbod met MSC gecertificeerde vis is daarmee online sterk uitgebreid. Zo vind je nu van AH puur&eerlijk bijvoorbeeld de volgende duurzame vangst producten ook in de webwinkel: gerookte makreelfilet, ijsgarnalen en de sokeyzalm.

Een paar feiten en cijfers over de online verkoop van het AH puur&eerlijk assortiment:
* We verkopen inmiddels 250.000 pakken AH puur&eerlijk melk per jaar in de webwinkel
* De drie best verkochte AH puur&eerlijk-producten in de webwinkel: biologische melk, fairtrade/ biologische bananen en biologische yoghurt.
* In de AH webwinkel zijn nu maar liefst 430 AH puur&eerlijk producten beschikbaar. Dat is nagenoeg het volledige AH puur&eerlijk assortiment .
* Het gehele AH puur&eerlijk duurzame vangst assortiment is nu online beschikbaar, uitgezonderd de Hollandse nieuwe haring.
* De AH puur&eerlijk vissticks verkopen online het beste van alle duurzame vangst producten.
* Er werden het afgelopen jaar bijna 50% méér MSC gecertificeerde verse lekkerbekjes online verkocht dan het jaar ervoor.

Over AH puur&eerlijk

AH puur&eerlijk is een eigen merk van Albert Heijn. De producten zijn geproduceerd met extra zorg voor mens, dier, natuur of milieu en bieden een verantwoord alternatief bij de dagelijkse boodschappen. De puur&eerlijk producten hebben altijd ofwel een onafhankelijk keurmerk zoals het EKO-keurmerk voor biologische producten, ofwel een kenmerk van een onafhankelijke maatschappelijk gerespecteerde organisatie zoals het 'Beter Leven Kenmerk' van de Dierenbescherming.