Ingezonden persbericht


Écht ecologisch toiletpapier bestaat !

Elk jaar sneuvelen er miljoenen bomen voor de productie van toiletpapier, maar dat is nu verleden tijd. Dankzij een innovatieve ontwikkeling is het nú mogelijk papier te maken van 100% stro. Zo blijven onze bossen behouden en is er tegelijkertijd een duurzame oplossing voor de verwerking van een biomassa-afvalproduct. Stro is namelijk een restproduct van de graanverwerkende industrie. Jarenlang werd het verbrand met forse luchtvervuiling als gevolg. Voor het Nederlandse bedrijf Bio-Best stond vast dat er snel een oplossing moest komen om op een milieuvriendelijker manier van dit afval af te komen.

Na intensief onderzoek heeft Bio-Best in samenwerking met de graanproducenten een nieuwe en gepatenteerde methode ontwikkeld om het stro te verwerken tot papier. Inmiddels maakt Bio-Best toiletpapier, papieren tissues, zakdoekjes, servetten, handdoeken etc. allemaal van 100% stro. Het productieproces is uiterst milieuvriendelijk en geheel chemicaliënvrij. Zo wordt het papier niet gebleekt, waardoor het zijn natuurlijke witbeige kleur behoudt. Ook zijn er geen reststoffen, want al het water dat bij de productie wordt gebruikt wordt gerecycled en van het restafval wordt kunstmest gemaakt.

Met haar oplossing biedt Bio-Best de samenleving enkele belangrijke voordelen. Zo is Bio-Best papier een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel papier. Het spaart onze bomen omdat het is gemaakt van 100% stro. Bovendien is Bio-Best papier supersterk, ultrazacht, en kost het niet meer dan ander 'ecologisch' vervaardigd toiletpapier.

Laatste alinea voor de vakpers:

De fabriek heeft de volgende certificeringen: ISO9001:2008, ISO14001:2004, OHSAS 18001:1999, SGS en is FDA goedgekeurd. Hebt u interesse voor inkoop en/of wederverkoop, kijk dan op www.bio-best.eu

Laatste alinea voor de consumentenpers:

Door dagelijks te kiezen voor Bio-Best, kiest u ervoor om het milieu te sparen, voor uzelf én voor toekomstige generaties. Binnenkort verkrijgbaar bij de betere reform- en natuurwinkel. Zie ook www.bio-best.eu

Contactinformatie voor de redactie (