Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 25 juli 2011

Strandweer in NEMO

Nog tot en met 4 september kun je naar het strand in NEMO, weer of geen weer... In de tentoonstelling Chemie aan zee hebben alle dingen één ding gemeen. Ze hebben te maken met kleine deeltjes. Want alles, dus jij ook, bestaat uit deeltjes. Door goed te kijken naar hoe die deeltjes zijn opgebouwd en hoe ze samen werken, kun je een hoop van de dingen om je heen begrijpen. Kom dus naar NEMO tijdens de zomervakantie, waar je moleculen kan frituren en de scheet van Einstein inademen kan!

Over Science Center NEMO
Science Center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Het aanbod is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. De zomertentoonstelling Chemie aan zee is iedere dag geopend van 10.00-17.00 uur van 24 juni tot en met 4 september 2011.

De tentoonstelling Chemie aan zee is ontwikkeld door Science Center NEMO en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) in het kader van het Internationale Jaar van de Chemie. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door AkzoNobel, BASF en TNO.

-Einde persbericht-
**Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht