Ingezonden persbericht


Vrijplaats voor de zintui gen ontvangt ¤ 17.500 van het Oranje Fonds

Amsterdam, 25 juli 2011 -

Festival 5D krijgt een bijdrage van ¤ 17.500 van het Oranje Fonds voor het organiseren van een festival voor alle zintuigen op 10 september 2011 op de NDSM-werf in Amsterdam. Festival 5D is een vrijplaats voor de zintuigen, een culturele beleving voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. Bezoekers worden van 's ochtends 11 uur tot 's avonds acht uur ondergedompeld in theater, muziek, dans en culinair vermaak.

Volledig toegankelijk festival

Festival 5D is voor jong en oud en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap: het festivalterrein is rolstoeltoegankelijk, en er zijn doventolken aanwezig en dieetwensen kunnen van tevoren worden opgegeven. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds: "Het Oranje Fonds wil met deze bijdrage aan Festival 5D een aanjaagfunctie hebben voor organisaties die daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoer van hun project. Beer Boneschansker, directeur Festival 5D: "Festival 5D wil een inclusieve samenleving bevorderen waarin iedereen mee kan doen, ongeacht wie hij of zij is en wat hij of zij kan. Wij zijn verheugd dat het Oranje Fonds ons gedachtengoed steunt met een financiële bijdrage." Het programma van Festival 5D is hier te bekijken: http://www.festival5d.nl/programma

Over Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ¤ 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht