Politie Brabant-Noord

Man aangehouden voor bedreigingen

Boxmeer, 25-07-2011 o De politie heeft, op aanwijzing van een redactie van een landelijk dagblad, op maandagmiddag om 13.45 uur een man aangehouden op verdenking van bedreiging. De man, een 59-jarige inwoner uit Boxmeer, is aan het politiebureau in verzekering gesteld.

De politie heeft, op aanwijzing van een redactie van een landelijk dagblad, op maandagmiddag om 13.45 uur een man aangehouden op verdenking van bedreiging. De man, een 59-jarige inwoner uit Boxmeer, is aan het politiebureau in verzekering gesteld.

Op maandagmorgen om 11.34 uur kwam er bij de redactie van de krant een email binnen. In die email stonden verwensingen aan het adres van de burgemeester van Boxmeer en de politie. Ook werd verwezen naar de wielertoertocht die vandaag in Boxmeer gehouden wordt en werd gedreigd dat er veel doden zouden vallen in Boxmeer. De redactie heeft deze mail direct doorgestuurd naar de politie. De afzender van de persoon die de email had verstuurd stond erbij en zo kon de politie snel achter de identiteit van de verdachte komen. Na overleg met de Officier van Justitie is besloten deze man aan te houden voor bedreiging. Om 13.40 uur werd de verdachte in zijn woning in Boxmeer aangehouden. De man is naar het bureau gebracht. Uit het onderzoek is gebleken dat het niet nodig is om extra maatregelen te nemen bij de wielertoertocht. De verdachte zal donderdag voor de rechter-commissaris geleid worden.