Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 25 juli 2011

ICT-prijsvraag Hollandse Waterlinie

Om de publieksbeleving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te verhogen, nodigt het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie innovatieve ondernemers in de digitale wereld uit mee te doen aan een prijsvraag. In het kader van de Fortenmaand 2011 organiseert Hollandse Waterlinie 'De ICT-prijsvraag 2011'.

Het Projectbureau zoekt naar ideeën hoe de belevingswaarde van Nieuwe Hollandse Waterlinie, met behulp van ICT, bij het (internationale) publiek vergroot kan worden. Indienen van een idee kan tot 19 augustus 2011 via www.hollandsewaterlinie.nl/prijsvraag. De ondernemers van de 5 beste ideeën uit de voorronde mogen hun idee 26 september presenteren tijdens de Fortenmaand op Fort aan de Klop voor een vakjury. De uiteindelijke winnaar krijgt de opdracht van het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie (opdrachtgever) om zijn/haar idee ook daadwerkelijk te verwezenlijken tot een werkend product met een maximum bedrag van E 20.000,- inclusief BTW. De ICT-tool dient uiterlijk april 2012 inzetbaar te zijn. De inzendingen worden beoordeeld op de volgende aspecten: effect, haalbaarheid, kosten, eenvoud en innovativiteit.

Nieuw Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een ruim twee eeuwen oude verdedigingslinie die bedoeld was om Nederland te beschermen tegen invallen van buitenaf. De linie maakte daarvoor gebruik van laaggelegen gebieden die onder water gezet konden worden, aangevuld met goed gepositioneerde fortificaties zoals forten, vestingsteden, kastelen, aarden wallen en kazematten. De waterlinie vormde een beschermende kraag rondom de vesting Holland, 85 kilometer lang en 3 tot 5 kilometer breed. Met zo'n 60 forten strekte de linie zich uit van het eiland Pampus in de Zuiderzee tot aan de Biesbosch. Door de voortschrijdende ontwikkeling van aanvalstechnieken en technologieën heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie haar functie als verdedigingslinie verloren. De waarde van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de huidige tijd ligt op het gebied van cultuurhistorische geschiedenis, toerisme & recreatie en bij landschap & natuur.

Meer informatie: www.hollandsewaterlinie.nl of prijsvraag@hollandsewaterlinie.nl

Nood voor de redactie
Voor meer inhoudelijke informatie over de prijsvraag, kunt u contact opnemen met: Vellekoop & Meesters B.V
drs. Patrick Laenen
Mobiel: 06 54 25 55 68
patrick.laenen@vm-advies.nl
033 254 40 40 | www.vm-advies.nl


---- --