5voorTwaalf draait de tijd terug bij bedrijven in nood


Amsterdam, 20110725 -- Een goed advies creëer je niet vanaf de 24e verdieping van een veel te duur kantoorgebouw. Bij het nieuw opgerichte bedrijf 5voorTwaalf gelooft men in een No-nonsens aanpak en 'hands-on' ondersteuning voor bedrijven in nood. Dit kan betekenen dat de specialisten van 5voorTwaalf in het bedrijf invallen voor uitgevallen personeel, klanten bezoeken als Account Manager en in overleg gaan met lastige crediteuren en debiteuren. Uiteindelijk is het door blijven lopen van de omzet van levensbelang in dit soort noodsituaties. De ondernemer moet kunnen blijven doen waar hij goed in is: ondernemen.

Maar al te vaak worden ondernemers en bedrijven in het midden en kleinbedrijf geadviseerd door adviseurs die geen idee hebben wat het inhoud om te ondernemen! En zeker niet wat een ondernemer denkt, voelt en ondergaat wanneer zijn onderneming in zwaar weer terecht is gekomen. Ze adviseren ondernemingen vanaf de 24e verdieping van een luxe kantoorgebouw zonder enige affiniteit met de ondernemer en zijn organisatie. De ondernemer ontvangt vervolgens torenhoge rekeningen zonder dat er resultaat is geboekt. De in 1e instantie zo aardige adviseur verandert opeens in een lastige dwangcrediteur die het niet schroomt om een faillissement aan te vragen. Hij was toch echt ingehuurd om dit juist te voorkomen denkt de ondernemer achteraf.

Bij 5voorTwaalf gelooft men niet in deze aanpak. Om een ondernemer goed te kunnen ondersteunen moet je jezelf in zijn situatie kunnen verplaatsen. Je moet weten hoe het is om ‘s nachts wakker te liggen en te blijven malen. Je moet weten hoe het is als je personeel brutaal tegen je wordt omdat ze al weken geen salaris hebben ontvangen en je niet kunt ingrijpen. Je moet weten hoe het voelt als je alles kunt kwijtraken waar je jarenlang keihard voor hebt gewerkt. En dan nog maar niet te spreken van de privé problemen die kunnen ontstaan na een eventueel faillissement.

Bij 5voorTwaalf zal men er alles aan doen om de tijd terug te draaien en het in nood verkerende bedrijf weer een gezonde start te geven. Naast de 'hands-on' Business Recovery Services en het Crisis Management kan 5voorTwaalf bedrijven ondersteunen op het gebied van Sales&Marketing.

5voortwaalf