Prix Canson 2011 voor Ronald Cornelissen


Venlo/Parijs, 20110725 -- Op donderdag 9 juni, tijdens een ceremonie in het Louvre-museum in Parijs, werd de Prix Canson 2011 uitgereikt aan de Nederlandse kunstenaar Ronald Cornelissen. Stéphane Hamelin, CEO van Groupe Hamelin en voorzitter van het “Canson Fonds voor de kunst en papier”, overhandigde Ronald Cornelissen de Prix Canson 2011 award. De Prix Canson award is ontworpen en gemaakt door Matali Crasset, een vooraanstaand figuur in de Franse designwereld.

Figuratieve patronen en perspectieven
Gerard Garouste, voorzitter van de Prix Canson 2011: “Ronald Cornelissen is een van die artiesten die spelen met eenvoudige elementen om een ​​persoonlijk onderwerp te maken, met figuratieve patronen en perspectieven.”. Sinds 1988 maakt Ronald Cornelissen tekeningen en sculpturen die de relatie tussen individu en zijn / haar directe omgeving en de daaruit voortvloeiende wrijvingen markeren. Ronald Cornelissen: “De stad, met haar architectuur die kan soms intimiderend en onpersoonlijk zijn, evenals de toenemende invasie in onze privéruimte, dit zijn enkele belangrijke thema’s in mijn werk.”. Als inspiratiebron maakt de kunstenaar gebruik van de stedelijke cultuur van strips, graffiti en muziek. Al deze elementen spelen een belangrijke rol in zijn werk.

Prix Canson 2011
Met de Prix Canson 2011, ontvangt de kunstenaar een schenking in producten van Canson ter waarde van Euro10.000. Tevens wordt hij in staat gesteld om dit jaar deel te nemen aan een grote hedendaagse kunsttentoonstelling. Het doel van de Prix Canson, die in 2010 door het “Canson Fonds voor kunst en papier” is opgericht, is het stimuleren,  bevorderen en belonen van een kunstenaar die werkzaam is op het gebied van kunst en papier.

Ronald Cornelissen is op dit moment docent aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Zijn werk is onder andere te bewonderen bij Galerie Bernard Jordan in Parijs, Berlijn en Zürich. Voor meer informatie: www.ronaldcornelissen.com.

Over Hamelin b.v.
Groupe Hamelin is een toonaangevende producent en leverancier van kantoor, school en creatief papier producten. Met ca. 3.000 medewerkers in 21 landen en een omzet van ruim Euro 600 miljoen in 120 landen is Groupe Hamelin een van de grootste producenten van opbergmiddelen en kantoorartikelen in Europa. In onze 27 fabrieken, gevestigd in 9 landen, produceren we een breed scala aan consumptiegoederen zoals: archivingsproducten (ELBA), notitieproducten (Oxford) creatief papier en hobby producten (Canson), bureaulampen (Unilux) en linialen (Linex). Onze wereldwijde merken Canson, ELBA en Oxford behoren tot de sterkste in de markt. Sinds de oprichting in 1864 is Hamelin een familiebedrijf en is haar hoofdkantoor gevestigd in Normandië (Frankrijk). Hamelin b.v. is de Benelux sales en distributie organisatie, gevestigd in Venlo. Voor meer informatie: www.hamelin.nl





Hamelin b.v.