Gemeente Duiven


Werkzaamheden A325 N325 vanaf 25 juli hervat

De werkzaamheden aan de A325 en de Pleijroute worden vanaf maandag 25 juli hervat. De provincie Gelderland heeft de wegwerkzaamheden tussen Arnhem en Nijmegen deze week tijdelijk stilgelegd om de bezoekers van de Vierdaagse en de zomerfeesten in Nijmegen ruim baan te geven.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de A325 en de Pleijroute (N325). Tot eind augustus 2011 voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit om de verkeersproblemen op beide wegen aan te pakken.

Nijmeegse Vierdaagse
Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 19 tot en met 22 juli ligt het werk aan de A325 en N325 stil. Ook in het weekend voor en na het populaire evenement legt de provincie Gelderland tijdelijk het werk neer. Dankzij de onderbreking kunnen wandelaars en feestgangers met zo min mogelijk hinder het evenement bezoeken.

Werkzaamheden A325
Vanaf maandag 25 juli werkt de provincie weer aan de A325. Dat gebeurt door de weeks en tijdens een drietal weekenden in augustus. Door de weeks wordt er alleen 's nachts aan de snelweg gewerkt en is de A325 steeds in één rijrichting afgesloten. Overdag blijft de weg open (tussen 06.00 en 20.00 uur). Tijdens de weekendwerkzaamheden is de provincie overdag en 's nachts aan het werk, maar blijft er altijd één rijstrook beschikbaar voor verkeer.

Nog één weekend Pleijroute
Aan de Pleijroute wordt nog één lang weekend gewerkt, van vrijdag 29 juli tot en met dinsdag 2 augustus (06.00 uur). Dan is de weg in één richting dicht (van Arnhem-noord naar -zuid). Ook het fietspad is dan afgesloten. De werkzaamheden vallen samen met de afsluiting van de Westervoortsebrug door Rijkswaterstaat, die onderhoud uitvoert aan de brug. Vanwege de verwachte drukte adviseert de provincie weggebruikers met name maandag 1 augustus de spits te mijden.

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden, omleidingsroutes en planning staat op www.gelderland.nl/an325. Weggebruikers worden op de hoogte gehouden via Twitter: @a325n325.