BISSCHOP BENOEMT JONGE PRIESTER IN VELDHOVEN


VELDHOVEN, 20110725 -- Dit weekend is bekend gemaakt dat Stefan Schevers (35 jaar) als priester werkzaam wordt in Veldhoven. Hij wordt kapelaan in de parochie van de Heilige Lambertus in Meerveldhoven, bekend vanwege de bedevaartkerk van Onze Lieve Vrouw ter Eik. Hij wordt per 1 oktober benoemd ter ondersteuning van pastoor Dominique Donders (49 jaar).

Stefan Schevers is opgegroeid in Esch bij Boxtel. Hij studeerde na het Gymnasium Beekvliet in Sint Michielsgestel aanvankelijk psychologie, en later klassieke theologie aan de universiteit van Tilburg. Na een universitaire pastorale vorming koos hij voor het priesterschap. Alvorens pastoraal werkzaam te worden als diaken in Bergeijk deed hij ervaring op in Oss en Geffen vanuit het Sint-Janscentrum, het seminarie van het bisdom. Zijn priesterwijding op 6 juni 2009 werd gevolgd door een benoeming als kapelaan in Dreumel voor de acht kerkdorpen van de gemeente West Maas en Waal. Daar werkte hij in een pastoresteam van vier personen, met voor hem als voornaamste speerpunt jongeren.

Kapelaan Schevers is medeoprichter en voorzitter geweest van de Katholieke Studentenvereniging ‘Peerke Donders’ in Tilburg en deed jongerenwerk in Eindhoven. Hij organiseerde voor het bisdom jongerenreizen naar de stille omgang in Amsterdam. In Meerveldhoven zal hij de kans krijgen verder in te groeien in het pastoraal werk ten dienste van de geloofsgemeenschap in een parochie.

De parochie van de Heilige Lambertus is met de parochies van de Christus Hovenier en de Heilige Drie-eenheid betrokken in de reorganisatie van het Bisdom ’s-Hertogenbosch. Sinds een aantal maanden worden gesprekken gevoerd om tot de vorming van één nieuwe parochie te komen, die het grondgebied zal beslaan van de gehele gemeente Veldhoven inclusief de Eindhovense wijk Meerhoven. Doel is te komen tot een vernieuwing en vitalisering van de plaatselijke Kerk. Als streefdatum van de eenwording wordt 1 januari 2013 genoemd. Tevens zal dan één pastoresteam en één parochiebestuur door de bisschop worden benoemd.





Parochie H. Lambertus in Veldhoven