First Solar verkoopt zonne-energiecentrale van 10 MW nabij Zamora, Spanje, aan KGAL

Het project, dat uitgevoerd wordt door Gehrlicher Solar España, wordt volgens de planning in december opgeleverd

MADRID--(BUSINESS WIRE)-- 20110725 --

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) en KGAL GmbH & Co. KG (KGAL) hebben op donderdag de aanschaf aangekondigd van een zonne-energiecentrale van 9,9 megawatt (MW) (DC) in de buurt van Zamora, Spanje, door European Solar Power Fund – een fonds dat gericht is op hernieuwbare energie voor institutionele beleggers onder beheer van KGAL – van First Solar.

De zonnefarm van 37,6 hectare, die momenteel gebouwd wordt door Gehrlicher Solar España en naar verwachting in december wordt opgeleverd, zal naar schatting 15.000 megawatt uur aan schone, groene elektriciteit per jaar gaan produceren – gelijk aan het jaarlijkse gebruik van ongeveer 3.400 huishoudens in Spanje en een CO2-besparing van ongeveer 5.600 ton per jaar.

“We zijn erg blij met de succesvolle aankoop van deze uitzonderlijke zonnefarm in Spanje en de mogelijkheid om samen te werken met zeer professionele partners als First Solar en Gehrlicher,” aldus Dr. Klaus Wolf, algemeen directeur van KGAL. “De totale capaciteit van de zonnefarms die in het bezit zijn van en geëxploiteerd worden door de beleggingsfondsen van KGAL is nu meer dan 200 MW.”

De zonnefarm ligt in Pereruela in de provincie Zamora, Spanje, ongeveer 250 kilometer ten noordwesten van Madrid. Het gebied van Zamora is een van de zonnigste in Europa, met ongeveer 1.700 kWu/m2 aan zonlicht per jaar.

Guillermo Barea Herranz, CEO van Gehrlicher Solar España, zei: “We zijn blij dat we samen met onze zakenpartners dit project met succes hebben gerealiseerd. Op basis van onze langdurige ervaring en het hoge potentieel van de Spaanse PV-markt zien we ernaar uit om nog veel meer PV-systemen in deze regio en in de rest van de wereld te installeren.”

Net als bij andere grote, op de grond bevestigde zonnefarms, zoals de Lieberose zonnefarm van 53 MW in Duitsland en de Badajoz zonnefarm van 26,3 MW in Spanje, heeft First Solar naast het leveren van zonnemodules—in dit geval ongeveer 122.000 FS Serie 3 dunne-film-zonnemodules—geholpen bij het organiseren van de financiering door derden.

“Grootschalige projecten zijn essentieel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en om belangrijke besparingen te bevorderen, waardoor wij beter kunnen concurreren met fossiele brandstoffen,” zei Peer Guenzel, Algemeen directeur van de Utility Systems Business Group van First Solar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “We zijn blij dat we kunnen blijven doorgaan met het tot stand brengen van een markt voor grootschalige zonne-energiecentrales in Spanje,” zei hij.

De langetermijnfinanciering voor het project in Zamora is gestructureerd door HSH Nordbank AG. Jürgen H. Lange, Hoofd Energie bij HSH Nordbank, zei: “We zijn al een aantal jaren actief in de sector van de hernieuwbare energie. Met onze kennis van het internationale netwerk, de financiële en technische ontwikkelingen, en de specifieke regionale eisen waaraan projecten voor zonne-energie moeten voldoen, hebben we de transactie in Zamora zo kunnen structureren dat we aan de behoeften van alle partijen konden voldoen.”

De financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Over First Solar, Inc.

First Solar fabriceert zonnemodules met geavanceerde halfgeleidertechnologie en is een van de grootste leveranciers van complete fotovoltaïsche (PV) systeemoplossingen. Het bedrijf biedt een economisch levensvatbaar alternatief voor de opwekking van energie uit fossiele brandstoffen. Van het gebruik van duurzame grondstoffen tot 'end-of-life' inzameling en recycling, is First Solar gericht op het creëren van waardegedreven oplossingen op basis van hernieuwbare energie, die het milieu beschermen en verbeteren. Ga voor meer informatie over First Solar naar www.firstsolar.com.

Over KGAL GmbH & Co. KG

KGAL komt met intelligente oplossingen voor investeerders op het gebied van echte kapitaalinvesteringen. Vanaf 31.12.2010 beheert de KGAL Group een investeringsvolume van 25,2 miljard euro in instellingen op het gebied van onroerend goed en investering. Momenteel beheren wij kapitaal voor investeerders met 111.700 vermogensinvesteringen, met in totaal 160 actieve beperkte partnerschapsfondsen. Deze bestaan uit investeringsfondsen voor de detailhandel, fondsen voor institutionele investeerders en individuele investeringen voor rijke cliënten. Onze investeerders hebben ons voor deze fondsen een belegging in aandelen van 6,5 miljard euro toevertrouwd. Ga voor meer informatie over KGAL naar www.kgal.de.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements). Deze uitspraken worden gedaan in overeenstemming met de 'safe harbor provisions' in paragraaf 21E van de Securities Exchange Act of 1934. De forward-looking statements in dit persbericht bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst. Dergelijke uitspraken zijn onderhevig aan een aantal factoren, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de in de forward-looking statements genoemde resultaten. Het gaat hier onder andere om risico's die voortvloeien uit de activiteiten van het bedrijf, en die van invloed kunnen zijn op de producten van het bedrijf en op hun ontwikkeling en distributie, en om economische en concurrentiefactoren en belangrijke strategische relaties van het bedrijf en andere risico's, die uitgebreider worden beschreven in de registraties van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verwerpt elke verplichting om de forward-looking statements in dit persbericht bij te werken en tevens elke verplichting met betrekking tot de hierin beschreven bekendmakingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar—Europa
Brandon Mitchener of Pia Alina Lange
+49 (0) 6131 1443-399
media-emea@firstsolar.com
of
First Solar—Duitsland
Sebastian Fasbender
+49 (0) 3020 88942-30
media-germany@firstsolar.com
of
First Solar—VS
Alan Bernheimer of Melanie Friedman
+1 (602) 414-9361
media@firstsolar.com
of
First Solar Investors
Larry Polizzotto
+1 (602) 414-9315
LPolizzotto@firstsolar.com
of
KGAL GmbH & Co. KG
Andreas Fusenig
+49 (089) 64143-533

andrea.fusenig@kgal.de