Nederlandse manager op vakantie: cocktail, strandstoel & werkmail


LAREN, 20110725 -- Er zijn nog maar weinig Nederlandse managers die privé en werk gescheiden houden, ook tijdens vakantie. Ruim twee derde (68%) van de managers die in het bezit zijn van een smartphone checkt de e-mail op zijn vakantieadres. Managers met een tablet zijn iets minder actief: 60 procent leest en beantwoordt e-mails tijdens vakantie. Slechts een derde checkt zijn e-mail helemaal niet. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza, specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Onderzoeksbureau SSI vroeg daarvoor 306 Nederlandse managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context.

Ruim een derde van de managers checkt zelfs regelmatig tot altijd de e-mail tijdens vakantie. En bijna net zoveel leidinggevenden stellen actief nieuwe e-mails op. Erik Leene, directeur van Kadenza: “Het lijkt bijna een gewoonte te worden dat managers altijd bereikbaar zijn, ook als ze op een strandstoel in de zon liggen. Smartphones en tablets zorgen ervoor dat e-mail op elk gewenst moment gecheckt kan worden. Het is opvallend dat slechts een derde van de managers vakantie echt als vakantie ziet en alle verplichtingen omtrent werk loslaat. Ons onderzoek is erop gericht om de informatiebehoefte onder managers te inventariseren. In het algemeen kunnen we concluderen dat deze erg groot is. Managers zijn op zoek naar slimmere manieren om deze behoefte te managen. In dit geval: Vakantie Intelligence. In het dagelijks leven: Enterprise Intelligence.”

Over Kadenza
Kadenza is de grootste onafhankelijk specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Het bedrijf levert oplossingen voor ondernemingen die over optimale bedrijfsinformatie willen beschikken om hun strategie, processen en resultaten te verbeteren. Het bedrijf doet dit vanuit haar drie disciplines BI & Datawarehousing, Waarde projecties en Planning & Control. Kadenza is partner van verschillende belangrijke leveranciers, zoals SAP Business Objects, IBM Cognos en Microsoft. Tevens ontwikkelde Kadenza zelf het DREAM intelligence platform voor de vastgoedmarkt. Kadenza is gevestigd in Laren (NH) en heeft meer dan 100 ervaren consultants in dienst. Meer informatie: www.kadenza.nl.

Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden via http://gurl.im/b0a91xa.





Kadenza