Uitkomsten Tablet Onderzoek 2011


AMSTERDAM, 20110725 -- 28% van de tabletbezitters maakt gebruik van tethering. 62% van de tabletbezitters maakt geen gebruik van de 3G functionaliteit, terwijl de tablet dit wel ondersteunt. 66% van de tabletbezitters kan de tablet niet meer missen. Dat zijn twee van de conclusies uit de enquête die TabletGuide.nl uitvoerde onder haar bezoekers. In juni en juli 2011 beantwoordden 537 bezoekers uiteenlopende vragen over tablets en mobiele abonnementen. Het onderzoek is uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de huidige tabletmarkt en de wensen van de consument voor de toekomst.

Tablet prijzen
80% van de ondervraagden vindt high-end tablets op dit moment te duur. Ze zijn bereid € 400,- te besteden aan een tablet. Ter vergelijking: het instapmodel van de Apple iPad 2 kost € 479,-. De overige 20% van de ondervraagden geeft aan de tabletprijzen precies goed te vinden. Geen enkele ondervraagde vindt de prijzen momenteel te laag.

3G
62% van de tabletbezitters maakt geen gebruik van de 3G (mobiel internet) functionaliteit, terwijl de tablet die zij bezitten dit wel ondersteunt. Dit is opvallend omdat de tablets met 3G ondersteuning aanzienlijk duurder zijn bij aanschaf. Ondanks deze meerprijs kiest de meerderheid van de kopers er vervolgens voor de 3G functie niet te activeren.

Tethering
28% van de tabletbezitters geeft aan wel eens gebruik te maken van ‘tethering’, waarbij de 3G verbinding van de smartphone wordt gedeeld met de tablet. Bij veel abonnementsvormen is dit in strijd met de voorwaarden.

Onmisbaar
68% van de tabletbezitters geeft aan de tablet niet meer te kunnen missen. Zij gebruiken hun tablet dan ook gemiddeld 2,7 uur per dag. Daarnaast geven zij aan dat het gebruik van een tablet het laptopgebruik met ruim 2,3 uur per dag heeft teruggedrongen.

Tevredenheid
De meerderheid van de tabletbezitters is tevreden met hun huidige tablet. 83% is niet van plan de tablet op korte termijn te vervangen. De overige 17% is dat wel van plan en van die groep gaat 82% dat binnen een half jaar doen.

Meer resultaten
De overige resultaten over o.a. het kopen van apps, het lezen van digitale boeken en het ‘jailbreaken’ van tablets zijn gepubliceerd op TabletGuide.nl:

http://www.tabletguide.nl/9437/uitkomsten-tab…onderzoek-2011/






TabletGuide.nl