NTR komt met nieuwe serie 'Kijken in de Ziel' van Coen Verbraak

Persbericht van NTR

Hilversum, 24 juni 2011 - De NTR komt deze zomer met de vierde serie van Kijken in de Ziel, van interviewer Coen Verbraak. In navolging van de eerdere interviewreeksen met psychiaters, toptrainers en strafpleiters gaat Coen Verbraak nu in gesprek met grote politici van toen en nu. De (oud-)politici Jan Marijnissen, Hans Wiegel, Nebahat Albayrak, Jolande Sap, Frans Weisglas, Rita Verdonk, Wouter Bos, Els Borst, Jack de Vries, Elco Brinkman en André Rouvoet vertellen openhartig over de finesses van hun vak en over zichzelf. Waarom zijn ze volksvertegenwoordiger geworden? In hoeverre beïnvloedt of beïnvloedde hun werk hun privé-leven? Gaat 'meeste stemmen gelden' altijd op in een democratie? Bij Thomas Rap verschijnt de integrale versie van de interviews in boekvorm.

Kijken in de Ziel werd in 2010 bekroond met de Zilveren Nipkowschijf, als beste televisieprogramma van Nederland. Coen Verbraak (1965) is één van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Zijn interviews voor Vrij Nederland en NRC Handelsblad worden gerekend tot het beste wat de geschreven journalistiek te bieden heeft. Daarnaast maakte hij veelgeprezen televisie-documentaires over o.a. Jan Wolkers, Theo Koomen, Boudewijn Büch en Guus Hiddink. Voor de VPRO werkt hij momenteel aan een documentaire-serie over Van Kooten en De Bie.

Kijken in de Ziel: Politici. Volksvertegenwoordigers over hun vak en over zichzelf. Dinsdag 26 juli, 2, 9, 16, 23 en 30 augustus 2011, 21.25 uur, Nederland 2.

Links:
http://www.ntr.nl/pers



Razende Robot Reporter