Gemeente Ermelo


Tentoonstelling Entente Florale

In de periode van dinsdag 26 juli tot en met donderdag 19 augustus is er voor de inwoners en bezoekers van Ermelo een expositie ingericht in het gemeentehuis. Dit naar aanleiding van de deelname door Ermelo aan de landelijke groencompetitie "Entente Florale".

Groenste gemeente van Nederland
Deze expositie geeft u als inwoner of bezoeker van Ermelo een indruk van de route die de vakjury heeft gevolgd tijdens haar bezoek in mei aan Ermelo. Twaalf panelen tonen de veelzijdigheid van het groen in Ermelo en waarom Ermelo genomineerd is voor "groenste gemeente van Nederland".

Fietsroute
Groen als levend landschap, groen in de woonwijken, groen in vorm van bossen, natuur en heide. Historisch groen van oude landgoederen naast het groen van nieuwe landschappen. Privétuinen en parkachtige instellingsterreinen. In allerlei verschijningsvormen komt het groene imago van Ermelo tot uitdrukking. Wilt u deze route zelf fietsen, kom dan naar het gemeentehuis en ontvang een kleurrijk routeboekje om zelf van al dit groen te gaan genieten. De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bekijken.