UMC Groningen

Zomerspelen voor kinderen met motorische stoornis in Beatrixoord

25 juli 2011

Op 26 en 28 juli en 2 en 4 augustus komen ruim twintig kinderen met een motorische stoornis naar locatie Beatrixoord in Haren van het UMCG Centrum voor Revalidatie voor de jaarlijkse Zomerspelen. Vier dagen worden de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar getrakteerd op een spannend en gevarieerd programma met als thema `Een tropisch onbewoond eiland'. Poppentheater Peterselie, op afstand bestuurbare boten, een klimwand, speurtocht in de Hortus en een echte disco zijn onderdeel van het programma.

De kinderen die meedoen aan het programma zijn onder behandeling bij het team Kinderrevalidatie van het UMCG Centrum voor Revalidatie. Door het jaar heen gaan zij naar school en krijgen zij een aantal uren per week revalidatie. Omdat het vakantietijd is, en de school dicht is, organiseert het team Kinderrevalidatie vier dagen een speciaal programma voor de kinderen. `In feite is het behandelen met een creatief jasje' zegt Joke Stulp, pedagogisch medewerker, die samen met collega Margreet Gerding de organisatoren zijn van de zomerspelen.

Professionele begeleiding

Professionals van de Kinderrevalidatie dragen het project samen met vrijwilligers. De vrijwilligers zijn studenten van de opleidingen Fysiotherapie en Logopedie. Er is één op één professionele begeleiding in een vertrouwde omgeving. Dat maakt dat ook de ouders enthousiast zijn. Ze brengen hun kinderen met een gerust hart voor een dagvullend therapieprogramma in een zomerse vakantieachtige sfeer. En ook de kinderen waren de afgelopen jaren enthousiast. Stulp: `De kinderen gingen groezelig, met de zon in hun huid en rode konen van opwinding naar huis. Zoals dat hoort bij kinderen'.

UMCG Centrum voor Revalidatie

Het UMCG Centrum voor Revalidatie met locatie Groningen en locatie Beatrixoord in Haren kent tien behandelteams. De Kinderrevalidatie is daar één van. Het team Kinderrevalidatie onderzoekt en behandelt kinderen met problemen in de motorische ontwikkeling. Dit kunnen tijdelijke of blijvende stoornissen en beperkingen zijn die verschillen in aard en ernst. Ook begeleidt het team ouders of verzorgers van de kinderen.