Gemeente Westvoorne


Blauwe Vlag wappert weer in Westvoorne

(persbericht)

Van 12 juli tot 21 juli is Westvoorne zijn Blauwe Vlag kwijt geweest. De Blauwe Vlag is ingetrokken naar aanleiding van een inspectie waarin werd geconstateerd dat enkele zaken niet aan de huidige eisen voldeden. Na afloop van de week die Westvoorne werd gegeven om orde op zaken te stellen is de blauwe vlag weer toegekend.

Op 8 juli jl. is een inspecteur van de Blauwe Vlag commissie langs geweest om het badstrand van Rockanje te controleren. De inspecteur heeft enkele zaken geconstateerd die niet helemaal op orde waren. Hierop kreeg Westvoorne een week om de noodzakelijke maatregelen te nemen. Op het gebied van de Reddingsbrigade en de EHBO op de badstranden gaan de regels extra aangetrokken worden. Dit betreft de regels op het gebied van paraatheid en herkenbaarheid van de strandwachten. Ook zal er beter gelet gaan worden op de schoonmaak van de publieke toiletten, de hoeveelheid autoâs over de duinovergangen, goede communicatie van openingstijden strandwacht en de waterkwaliteit. Daarnaast zullen de verschillende gebruikersgebieden op het strand (badgasten en watersport) duidelijker afgezet worden.

Na terugkoppeling van deze maatregelen op 21 juli jl. aan de Blauwe Vlag organisatie is besloten dat de 1e en 2e Slag de Blauwe Vlag weer mogen hijsen. De gemeente Westvoorne is blij met de afgelopen inspectie, het badstrand van Rockanje mag zich met recht een kwaliteitsstrand noemen dat aan alle kwaliteitseisen voldoet!

Blauwe Vlag
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.
Â