Politie Groningen

Dinsdag 26 juli 2011

Provincie Groningen, 26-07-2011

Automobilist omgekomen na verkeersongeval

VLAGTWEDDE Een 27-jarige automobilist uit Stadskanaal is maandagnacht bij een verkeersongeval op de Wedderstraat in Vlagtwedde om het leven gekomen. De man reed in een flauwe bocht rechtdoor en via een talud kwam de auto op een lager gelegen maaipad tot stilstand. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd. Zijn lichaam werd door omstanders in een naastgelegen sloot gevonden. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Hond in beslag genomen na zoveelste bijtincident

GRONINGEN De politie heeft maandag een hond in beslag genomen die afgelopen vrijdagavond een 20-jarige man had gebeten. Het bijtincident vond plaats aan de Onlandse Dijk. De hond liep op dat moment los. Afgelopen weekend maakte de politie een getuigenoproep van het bijtincident om in contact te komen met de eigenaar van het dier. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de hond afgelopen weken meerdere keren betrokken is geweest bij bijtincidenten. Het dier was door de gemeente Groningen al als gevaarlijk verklaard.

Roemenen aangehouden voor parkeerautomatenkraak

GRONINGEN De politie heeft maandagavond op de Achterweg in Groningen twee Roemenen (22 en 23 jaar) aangehouden voor inbraak. De politie werd gewaarschuwd door een getuige. Op zijn aanwijzing werden beide Oost-Europeanen aangehouden. Tijdens de vlucht gooide één van de mannen een voorwerp weg. Vermoedelijk hebben de man met het betreffende voorwerp geprobeerd een parkeerautomaat op het Hoornsediep open te breken. Bij de automaat werd een klein geldbedrag aangetroffen. Tevens constateerden de dienders dat er braakschade aan de automaat te zien was. Beide verdachten werden ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De Roemenen worden vandaag met behulp van een tolk gehoord.

Forse inbraak in woning

GRONINGEN Onbekenden hebben maandagavond in een woning aan de Berkenlaan in Groningen ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raampje te forceren en naar binnen te klimmen. De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. De dader(s) verliet(en) de woning met een behoorlijk buit: twee laptops, digitale camera, sieraden, fotocamera, geld en waardevolle documenten. De bewoner, een 37-jarige Stadjer, heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 25 juli op diverse plaatsen het verkeer.


- Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 880, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Bedum/Zuidwolde, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1200, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 152 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1103, aantal overtredingen: 188, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Gotenburgweg:aantal geregistreerde voertuigen: 755, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Wildervank, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1886, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Stadskanaal, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1792, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N370 (Plataanlaan):aantal geregistreerde voertuigen: 1829 aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Marum, Wendtsteinweg:gordelcontrole, 15x geen gordel dragen, 350 voertuigen gecontroleerd.