Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 26-07-2011

Verkoop pleisters strafbaar

BENSCHOP Een 20-jarige man uit Den Bosch is maandagmiddag 25 juli aangehouden op verdenking van fraude/oplichting. Volgens de melder zou de man deur aan deur pakjes pleisters verkopen.

Politiemensen stelden vervolgens een onderzoek in. Zij zagen de man voor een woning staan gelegen aan de Kapitein van Zijlllaan. Bij het zien van de politie ging hij er vandoor. Op aanwijzing van omstanders werd de man gevonden in Het Dorp. De man verklaarde in het bezit te zijn van een kaart van de Kamer van Koophandel om pleisters te mogen verkopen. De opbrengst zou volgens de Bosschenaar ten goede komen aan de stichting De Moerputten.

Bij navraag bleek het nummer op de kaart van de Kamer van Koophandel niet te kloppen. De man verklaarde die kaart via internet te hebben gekocht. In zijn auto werden nog meer pakken pleisters aangetroffen, waarop de auto voor nader onderzoek in beslag genomen werd. Verder bleek dat de man bij nog twee bewoners aan de Kapitein van Zijlllaan en bij bewoners aan de Oeverzegge pleisters had verkocht.

De politie onderzoekt of de man in meer plaatsen actief is geweest. Er zijn aangiftes bekend uit onder meer Baarn, Leusden en Utrecht. Mochten er nog meer mensen zijn die pleisters aan de deur hebben gekocht, dan kunnen zij zich melden bij de politie IJsselstein. De man zit nog vast voor onderzoek en verhoor.

Gestolen auto aangetroffen

NIEUWEGEIN De politie kreeg maandag 25 juli omstreeks 13.35 uur het verzoek om bij het RDW-keuringsstation aan de Hollandhaven een nader onderzoek in te stellen. Daar werd door een 38-jarige man uit Amersfoort een auto ter keuring aangeboden, maar die stond als gestolen gesignaleerd. De man had de auto in België gekocht en beschikte over alle papieren. Hij was zeer verbaasd toen hij hoorde dat de auto van diefstal afkomstig was. De auto werd in beslag genomen. De zaak werd in overleg overgedragen aan de politie in België.

Winkeldieven betrapt

NIEUWEGEIN Een 54-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Nieuwegein werden maandagmiddag 25 juli betrapt op winkeldiefstal. Het tweetal had omstreeks 14.20 uur een goed gestolen uit een winkel aan de Veldwade. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen ook een winkelverbod voor de duur van een jaar opgelegd.