Gemeente Kaag en Braassem

Project Groene Voetstappen


Dit jaar gaan leerlingen van bassisscholen in heel Nederland weer op stap voor een beter klimaat en verzamelen Groene Voetstappen in de Europese Mobiliteitsweek van 12 tot en met 18 september. Deze landelijke week staat in het teken van duurzame mobiliteit. Op 12 september trapt wethouder Jan Uit den Boogaard het project Groene Voetstappen af op een nog nader te bepalen basisschool.

Alle basisscholieren verzamelen Groene Voetstappen door een week lang zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te gaan. Voor elke heen- en terugreis die zij van en naar school op duurzame wijze afleggen, sparen zij één Groene Voetstapsticker die zij in een stickerboekje kunnen plakken. Meedoen aan de actie biedt scholen een goede kapstok om onderwerpen als klimaatverandering en vervoer aan op te hangen.

De Milieudienst ondersteunt dit initiatief en daagt u uit zoveel mogelijk groene voetstappen te verzamelen. Meedoen betekent het stimuleren van leerlingen, hun ouders en leerkrachten tot een veilige, gezonde en milieu- en klimaatvriendelijker manier van reizen. Met het verzamelen van Groene Voetstappen staat dit onderwerp meteen aan het begin van het schooljaar goed op de kaart.

Winnend idee
Naast het verzamelen van voetstappen roepen we uw leerlingen op met tips en ideeën te komen om CO2-uitstoot te verminderen. Een deskundige jury beoordeelt alle ingestuurde ideeën en maakt per gemeente de winnende school bekend. Deze school mag op maandag 28 november twee leerlingen afvaardigen naar de kinderklimaattop. De Milieudienst faciliteert hierbij. Tijdens de kinderklimaattop presenteren de kinderen hun ideeën aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma. Uit deze ideeën kiest hij de gouden tip die hij ook werkelijk uitvoert.

Aanmelden
Meld uw school aan via het aanmeldformulier op de website van de Milieudienst www.mdwh.nl/groenevoetstappen. De inschrijving sluit op 15 augustus. Deelname kost normaal ⬠0,35 per leerling. De Milieudienst biedt dit project kosteloos aan namens de gemeente. De Milieudienst kijkt uit naar uw inschrijving. Voor vragen kunt u contact opnemen met Dönüs Demirci, tel. (071) 408 3317, of e-mail: d.demirci@mdwh.nl.

Â