Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 26-07-2011

Fiets nodig

AMERSFOORT De politie heeft maandagmorgen een 24-jarige Soester aangehouden omdat hij vermoedelijk op een gestolen fiets reed.

Surveillerende agenten zagen de man fietsen op de Ringweg-Kruiskamp en zagen dat er geen sleutel in het slot zat. Tijdens de controle verklaarde de man dat hij haast had en de fiets had meegenomen bij een bushalte. De fiets werd in beslag genomen en de politie doet onderzoek naar de eigenaar. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Bestelauto rijdt snorfietsers aan

AMERSFOORT Op maandag 25 juli rond 15.30 uur vond op de Barchman Wuytierslaan een aanrijding plaats tussen een bestelauto en twee snorfietsers. Laatstgenoemden raakten gewond.

De bestuurster van de bestelauto, een 21-jarige inwoonster van Amersfoort, sloeg rechtsaf op de Barchman Wuytierslaan. Zij zag daarbij de twee snorfietsers over het hoofd die op het fietspad naast de rijbaan reden. Een aanrijding volgde waarbij beide snorfietsers ten val kwamen. De beide bestuurders, een 54- en 45-jarige inwoner van Amersfoort, liepen hierbij breuken op aan een voet en een enkel. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

De politie maakt proces-verbaal op.

Koperdief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag een 45-jarige Amersfoorter aangehouden voor de diefstal van koper.

Rond 14.00 uur zag een politieagent in burger de man fietsen op het Plantsoen-Oost. De man had een hoeveelheid koperen pijp bij zich waarvan de agent vermoedde dat dit gestolen was. De agent zocht contact met de collegas in Amersfoort die de man controleerden op de Argonweg. Hij bleek in het bezit te zijn van een koperen pijp (een bliksemafleider) en het nodige gereedschap. Bij onderzoek bleek dat de man de pijp had gestolen op de Stadsring bij Monninkendam. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man rijdt tegen rijdende afzetting

WOUDENBERG Een 36-jarige bestuurder van een personenauto raakte dinsdagmorgen licht gewond toen hij op de Rijksweg A12, ter hoogte van hectometerpaal 85.0 tegen een rijdende wegafzetting reed.

De man reed rond 02.15 uur over de A12 en zag te laat dat men van de linkerrijstrook naar de rechterstrook moest afbuigen. Hij botste tegen de wegafzetting en liep wat kneuzingen op. Vermoedelijk is de man door vermoeidheid wat minder alert geweest waardoor de aanrijding kon plaatsvinden.

De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.