Politie Drenthe

Dinsdag 26 juli 2011

Provincie Drenthe, 26-07-2011

Winkeldiefstal

EMMEN In de Noorderstraat in Emmen is maandagmiddag een 26-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De man stal uit een sportzaak in deze straat een shirt en probeerde bij ontdekking te vluchten. De eigenaar van de winkel voorkwam dit waarna hij met hulp van twee agenten, die daar toevallig in hun vrije tijd waren, kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Verbranden afvalhout bestraft

DWINGELOO De politie maakt proces-verbaal op tegen een 50-jarige inwoner van Dwingeloo. De man verbrandde maandagmiddag achter zijn boerderij aan de Eemster een hoeveelheid hout. De zwarte trok de aandacht van agenten waarna de man werd bekeurd.

Huiselijk geweld

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie een 39-jarige vrouw uit Assen aan. De vrouw had na problemen thuis haar man geslagen. Deze deed aangifte. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Autobrand

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag brak brand uit in een auto die geparkeerd stond aan het kruispad in Hoogeveen. Een omwonende ontdekte de brand. De eigenaar bluste de brand met een emmer water. Uit aangetroffen sporen maakt de politie op dat er sprake is van brandstichting. Een getuige zag kort na het ontdekken van de brand drie jongens wegrennen. Eén van hen droeg een opvallend gestreept shirt met brede horizontale strepen en verschillende kleuren.

Aangehouden na mishandeling

MEPPEL De politie hield maandagmorgen de 52-jarige eigenaar van een bedrijf aan de Paradijsweg in Meppel aan. Kort daarvoor had de man in zijn bedrijf onenigheid met een 43-jarige vertegenwoordiger uit Meppel waarbij deze man een klap op zijn neus kreeg. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie vordert rijbewijs in

BORGER Tijden een snelheidscontrole op de N374 bij Borger vorderde de politie maandagmorgen het rijbewijs in van een 58-jarige automobilist uit Hooghalen. De man werd gelaserd met een snelheid van 130 km per uur terwijl op deze weg een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.

Diefstal onderdelen vrachtautos

HOOGEVEEN Een transportbedrijf en een vrachtwagendealer uit Hoogeveen zijn het afgelopen weekend behoorlijk gedupeerd door diefstal. Onbekenden verschaften zich toegang tot hun afgesloten bedrijfsterreinen en demonteerden onderdelen van geparkeerde vrachtwagens. De totale schade is meer dan 100.000, -. Op een terrein aan de Voltastraat werden van vier vrachtwagens de grilles, koplampunits, mistlampen, verstralers en buitenspiegels gedemonteerd en meegenomen. Op een terrein aan de Edisonstraat werden van 23 vrachtwagens de zogenaamde EAS-units ( regelt de toevoer van brandstof) gedemonteerd en meegenomen. Er is aangifte gedaan.

Beelden onbekende pinners op internet geplaatst

EMMEN Op de internetpagina van politie Drenthe is bij de opsporingsberichten een bericht geplaats met fotos van twee onbekende mannen die met een gestolen betaalpas geld hebben gepind.