Europeanen zijn ontevreden over hun werkgever

Persbericht van StepStone

StepStone onderzoek: slechts 43% van Europese werknemers zou hun bedrijf aanbevelen als werkgever.

Leiden, 26 juli 2011. StepStone heeft onlangs een Europees onderzoek uitgevoerd over de impact van werkgeversimago op de arbeidsmarkt. Hieruit blijkt dat werkgevers en hun werknemers niet op dezelfde golflengte zitten. Hoewel 95% van de bedrijven denkt dat hun werknemers hen zouden aanbevelen bij vrienden en familie, zegt maar 43% van de werknemers dat effectief te willen doen.

Dit verschil wordt bevestigd door de aantrekkelijkheidscore die werkgevers en werknemers geven. Bedrijven hebben een vrij aantrekkelijk zelfbeeld (6,5 op 10), terwijl werknemers hun werkgever slechts als matig aantrekkelijk zien (5,8 op 10).

"Aangezien werknemers het fundament zijn van een succesvolle organisatie, doen bedrijven er goed aan om het standpunt van hun medewerkers meer te integreren in hun beleid," zegt Piet Derriks, directeur StepStone Nederland. "Medewerkers waarnaar geluisterd wordt, hebben meer plezier in hun werk en zullen zich meer inspannen om goede resultaten te halen voor de organisatie. Daarnaast zal een tevreden medewerker als ambassadeur optreden naar klanten en toekomstige werknemers. Daarom is het essentieel dat een bedrijf een werkgeversimago ontwikkelt dat aan de verwachtingen van de werknemers voldoet."

De loyaliteit van werknemers is één van de voordelen van een goed werkgeversimago, maar veel bedrijven zien de voordelen van een goed werkgeversimago vooral op vlak van recruitment. Werkgevers zien de resultaten van hun werkgeversimago vaak in termen van meer reacties op vacatures, meer spontane sollicitaties en beter gekwalificeerde kandidaten.

Maar de huidige werknemers spelen een sleutelrol bij het werven van nieuw talent. Bedrijven mogen het belang van de rol van hun eigen medewerkers op de arbeidsmarkt niet onderschatten, want 69% van werkzoekenden zal de reputatie van een werkgever nagaan bij vrienden en familie.

Over het onderzoek
Het werkgeversimago is uitgevoerd in april 2011 met een reeks online onderzoeken in acht Europese landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. 823 organisaties en 5.929 werknemers namen deel aan het onderzoek.

StepStone heeft een rapport gepubliceerd met de bevindingen vanuit het standpunt van werkgevers en werknemers. Het rapport biedt werkgevers ook tips om hun werkgeversimago in een strategisch instrument om te vormen. Voor de gedetailleerde resultaten kunt u hier terecht.

Over StepStone
Opgericht in 1996, is StepStone één van de meest succesvolle vacaturesites in Europa op het moment. Met meer dan negen miljoen bezoekers en meer dan 60.000 vacatures per maand, is StepStone een sterke partner in Europa voor de online recruitment markt. Alles wat StepStone doet heeft één doel: om zo goed mogelijk de beste kandidaten te matchen met de beste bedrijven. StepStone heeft 340 mensen in dienst in elf landen, en levert de hoogste kwaliteit service aan al haar klanten. Deze variëren van kleine lokale spelers tot grote internationale corporates in alle sectoren. Meer dan 16.000 erkende bedrijven, zoals bijvoorbeeld Deutsche Telekom, Siemens, Deloitte and Daimler, maken met veel succes gebruik van StepStone in elf Europese landen om hoger opgeleiden te recruiten. StepStone is een dochtermaatschappij van Axel Springer AG in Berlijn.

Links:
http://www.stepstone.nl/Over-Ons/Persberichten/europeanen-zijn-ontevred en-over-hun-werkgever.cfm



Razende Robot Reporter