Gemeente Lansingerland

Gesprekken met CDA en PvdA van start
Lansingerland logo

De coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie starten gesprekken met de CDA en PvdA. Dit staat in een persbericht dat deze fracties hebben uitgegeven.

Persbericht

De gesprekken van de coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie met de fracties van CDA en PvdA zullen onder leiding van Hans van Miltenburg in de tweede week van augustus beginnen.

De informateur mevrouw Marjan Haak-Griffioen heeft 7 juli 2011 haar eindrapportage informatieronde aangeboden aan de fractievoorzitters van de coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie. Onder leiding van mevrouw Haak is na de tussenrapportage van 27 juni 2011 de informatieronde afgesloten met het ontvangen van brieven van de fracties van CDA en PvdA betreffende de onderwerpen die beide fracties in de gesprekken willen inbrengen.

De coalitiefracties hebben besloten de gesprekken met CDA en PvdA te voeren onder voorzitterschap van de heer Hans van Miltenburg. Wij hebben mevrouw Haak bedankt voor haar inzet voor de gemeente Lansingerland. Zij heeft in korte tijd haar taak als informateur op intensieve wijze vorm gegeven.

De heer Van Miltenburg woont in Bleiswijk is landbouwkundig ingenieur (Wageningen), econoom (Rotterdam) en gepromoveerd in Delft. Hij was wetenschappelijk hoofdonderzoeker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en secretaris van de Raad voor de Arbeidsmarkt van de SER. In de jaren zeventig was hij fractievoorzitter van D66 in de raad van Wageningen en lid van het landelijk bestuur van D66. Binnen de gemeente is de heer Van Miltenburg lid van de raad van toezicht van 3B Wonen geweest. Ook was hij in de jaren tachtig zes jaar voorzitter van de Trim- en Atletiekvereniging âDe Kievitenâ in Bleiswijk.

Na afloop van de gesprekken met CDA en PvdA zullen wij nadere mededelingen doen.

Fractie Leefbaar 3B, Jan Pieter Blonk
Fractie VVD, Leon van Noort
Fractie ChristenUnie, André Nieuwlaat
Â

Te downloaden:

* 2011-07-07 - Eindrapportage informatieronde_1.pdf