Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Huizer bestolen van portemonnee en mobiele telefoon

Hilversum, 26-07-2011 o Een 52-jarige inwoner van Huizen werd maandagavond 25 juli bestolen van zijn portemonnee en mobiele telefoon.

Een 52-jarige inwoner van Huizen zat rond 20.30 uur in zijn auto op de parkeerplaats bij het Centraal Station (kant Zuiderweg). Plotseling kwamen drie mannen op hem af die een hoeveelheid qat vanaf de bijrijdersstoel wegpakten en wegrenden. De Huizer ging hen achterna en na een paar honderd meter stopten ze (Larenseweg/Eemnesserweg) en vroeg de Huizer zijn qat terug. Hierop pakte een van de mannen de Huizer vast en pakte een ander de portemonnee van de Huizer uit zijn broekzak. Hierna kreeg hij een duw waardoor hij op straat viel. Door de val verloor de Huizer zijn mobiele telefoon welke ook door de mannen is meegenomen. Daarna renden de mannen weg richting de Kleine Drift. Een nader onderzoek naar het voorval is ingesteld.

Signalementen:
Twee mannen van tussen de 26 en 30 jaar oud waarvan één rond de 1.70 meter en de ander iets kleiner. De ene man had een dun postuur en zwart kort haar. Hij droeg een witte trui, een spijkerbroek en sportschoenen. Om zijn nek hing een goudkleurige ketting. De andere man had een normaal postuur en zwart kort haar met inhammen. Hij droeg een lichtgrijs trainingspak. De derde man had een donkerder huidskleur dan de andere twee, was ongeveer 50 jaar oud, rond de 1.70 meter lang met een normaal postuur. Hij had kort zwart haar en droeg een spijkerbroek en een bruine jas.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van het incident bij het station en de diefstal van de portemonnee. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem.