Gemeente Haaksbergen


Zienesch-Wolferink

26-07-2011 Tijdens ZieWol SPEELT! konden kinderen onder meer hun eigen stokbroodje bakken

De wijkraad van de wijk Zienesch-Wolferink timmert flink aan de weg om de leefbaarheid te verbeteren en wijkbewoners meer met elkaar in contact te brengen. Dat kwam goed tot uiting tijdens de wijkinitiatieven ZieWol SPEELT! en ZieWol PROEFT! op woensdag 20 juli.

De activiteiten deze middag vormen het eerste project in het kader van het wijkactieplan Zienesch-Wolferink. Tijdens ZieWol SPEELT! vermaken ongeveer zeventig kinderen zich met de pannakooi en het springkussen, smikkelen ze van een suikerspin en bakken ze hun eigen stokbroodje. De ouders van de kinderen ontdekken in de tussentijd welke activiteiten in het wijkcentrum worden opgezet.

Bij de hapjesproeverij maken ruim twintig wijkbewoners kennis met elkaar. Een aantal wijkbewoners biedt spontaan hulp aan bij toekomstige wijkactiviteiten. Wethouder Patrick ten Voorde is ook van de partij. Hij is enthousiast over deze middag. "Als wijkbewoners elkaar leren kennen en elkaar helpen, dan ontstaat er saamhorigheid. Dit initiatief verdient wat mij betreft zonder meer navolging in andere Haaksbergse wijken."