Gemeente Cranendonck


Steeds meer mensen in Maarheeze geregistreerd in Donorregister

Nederland telt meer dan 3.3 miljoen donoren. Hiervan wonen er 1.329 in Maarheeze. In totaal hebben 2.055 bewoners (47.3% van alle mensen van 15 jaar en ouder) van deze plaats hun keuze over orgaandonatie al gemaakt. Daarmee staat de donorstand van Maarheeze boven het landelijk gemiddelde van 41%. Maarheeze scoort hiermee ook het best van alle kernen uit Cranendonck.

Donorstand Cranendonck Vanaf 22 juni is op JaofNee.nl te zien hoeveel donoren er per provincie en woonplaats in Nederland zijn.

"Het Donorregister maakt al jaren statistieken openbaar, maar daar hebben mensen pas iets aan als ze ook eenvoudig toegankelijk zijn en op een relevante manier worden gepresenteerd" aldus Jeantine Reiger, woordvoerder namens de campagne. "Zo laten we zien dat donor zijn in Nederland heel gewoon is. In de donorstand op jaofnee.nl kun je zien dat veel mensen in jouw omgeving hun keuze hebben vastgelegd, met Ja of Nee. Bovendien wordt op deze manier het effect van jouw donorregistratie op de donorstand van je eigen gemeente direct duidelijk. Donorstand Cranendonck

Bewoners van Maarheeze kunnen zelf de donorstand in hun woonplaats verhogen door zich op JaofNee.nl te registreren. Wanneer je je keuze over orgaandonatie vastlegt verhoog je de kans voor mensen op een wachtlijst om te overleven en blijven er geen vraagtekens over voor nabestaanden.