Politie Brabant Zuid-Oost

Losgebroken koe loopt vrouw van fiets en ramt politieauto

Helenaveen, 26-07-2011 o Een in paniek geraakte losgebroken koe heeft dinsdagochtend in Helenaveen een vrouw van haar fiets gelopen en een politieauto geramd. De koe was maandagavond samen met nog elf ander koeien en een paard ontsnapt uit een Helenaveens weiland. Na een nacht rondzwerven werd de koe uiteindelijk gevangen en teruggebracht naar het weiland waar ze zich weer bij de andere koeien en het paard voegde.

Bij de politie werd maandagavond rond 21.00 uur gemeld dat een groep koeien en een paard los door Helenaveen liep. De dieren bleken uit een weiland aan de Kanaaldijk Noord te zijn ontsnapt en hadden inmiddels diverse tuintjes bezocht. Samen met de eigenaar van de dieren en inwoners van het dorp kon de politie negen koeien en een paard rond 22.30 uur terugzetten in de wei. In de veronderstelling dat alle dieren terecht waren heeft iedereen zijn weg vervolgd.

Het tegendeel bleek echter waar. Dinsdagochtend rond 1.30 uur kwam een nieuwe melding binnen bij de politie. Dit keer werden twee koeien op de A67 ter hoogte van Liessel gesignaleerd. De snelweg werd afgezet door Rijkswaterstaat en beide koeien werden gevangen. In de vroege ochtend, tegen 6.00 uur, bleek nog een koe rond te zwerven. Dit keer in het centrum van Helenaveen. Samen met de eigenaar werd geprobeerd deze in paniek geraakte koe te pakken te krijgen. Op de Helenastraat liep de koe echter een 26-jarige vrouw uit Helenaveen van de fiets. Vervolgens ramde de koe op de Soemeersingel een politieauto die daar de doorgang blokkeerde. De eigenaar kon de koe uiteindelijk vangen, echter nadat hij eerst door het dier omver was gelopen. De koe is met een trailer teruggebracht naar haar weiland. Ambulancemedewerkers onderzochten ter plaatse de fietster en de eigenaar van de koeien. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De ontsnapte dieren bleven ongedeerd.