Politie Twente

Zitmaaier gestolen, politie zoekt getuigen Oud Ootmarsum
In de nacht van zondag 24 juli op maandag 25 juli werd voor de tweede keer een zitmaaier gestolen uit een schuur aan de Ottershagenweg in Oud Ootmarsum. De politie zoekt getuigen.

Maandagmorgen 25 juli omstreeks 08.00 uur deed een bewoner aan de Ottershagenweg in Oud Ootmarsum een zeer vervelende ontdekking. Voor de tweede keer dit jaar bleek zijn zitmaaier te zijn gestolen. Ondanks dat de zitmaaier goed afgesloten was en voorzien was van een slotvaste ketting wisten de dieven de zitmaaier te ontdoen van het slot en mee te nemen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de zitmaaier of iets verdachts hebben gezien kort voor de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Tubbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011070883)

Fietser gewond bij aanrijding
Goor ( gem. Hof van Twente)
Een 77-jarige fietser uit Markelo raakte maandag 25 juli gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Maandag 25 juli omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Markeloseweg / Scherpenzeelseweg in Goor. Een 46-jarige automobiliste uit Goor reed over de Scherpenzeelseweg, gaande in de richting van de Markeloseweg. Op de kruising verleende de vrouw geen voorrang aan een 77-jarige fietser uit Markelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 77-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011070967)

Hennepplantage ontdekt

Rijssen

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 25 juli een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Koninginneweg in Rijssen aangetroffen.

Op maandag 25 juli werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Koninginneweg in Rijssen. In een schuur werden in totaal 155 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Ook werden resten van planten aangetroffen van een eerdere kweek. Een 25-jarige man uit Enschede en een 27-jarige man uit Haaksbergen werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In opdracht van de officier van Justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. (2011002758)

Fietsster gewond bij aanrijding Enschede
Een 17-jarige fietsster uit Enschede raakte maandag 25 juli gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Maandag 25 juli omstreeks 13.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Tweede Emmastraat / Volksparksingel in Enschede. Een 27-jarige automobiliste uit Almelo reed over de Volksparksingel, komende uit de richting van de Haaksbergerstraat. De automobiliste reed achter een bus van Connexxion. Toen de bus voorgesorteerd stond om linksaf te slaan, haalde de vrouw de bus rechts in. Op dat moment stak een 17-jarige fietsster uit Enschede de straat over. Dit werd te laat opgemerkt door de automobiliste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 17-jarige fietsster raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011071010)

Automobilist gewond bij aanrijding Hengelo
Een 23-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte maandag 25 juli gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Maandag 25 juli omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kuipersdijk in Hengelo. Een 27-jarige automobilist uit Enschede reed over de Kuipersdijk. Ter hoogte van de Spartalaan wilde de man keren op de weg. Hierbij zag hij een 23-jarige automobilist uit Oldenzaal over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 23-jarige raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijdt. De man werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De afdeling verkeersongevallen Analyse van de Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. (2011071186)

Met 1,40 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Enschede
Een 53-jarige automobilist uit Enschede raakte dinsdag 26 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdag 26 juli omstreeks 00.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Velveweg in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 53-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,40 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011071195)

Dorstige dievegge aangehouden
Enschede
Een 48-jarige vrouw uit Enschede werd maandag 25 juli aangehouden, omdat zij diverse alcoholische drankjes had gestolen.

Maandag 25 juli omstreeks 16.45 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Wesselernering in Enschede een vrouw diverse goederen had gestolen. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De vrouw bleek diverse flessen wijn en bier had gestolen. Bij navraag bleek de vrouw vaker een winkeldiefstal had begaan. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011071113)


-----------------------

26 juli 2011