Gemeente Nijkerk


Officiële website Nijkerk 600 Jaar in de lucht!

Op 27 maart 2013 is het 600 jaar geleden dat Nijkerk stadsrechten kreeg. En dat willen wij graag vieren. Van 27 maart tot het najaar van 2013 is het feest in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen! De voorbereidingen zijn in volle gang.
Vanaf 25 juli 2011 is hiervoor de website www.nijkerk600jaar.eu in de lucht. Op deze website houden wij u graag op de hoogte van al het nieuws, het programma en de activiteiten.

Feest themas
600 Jaar stadsrechten in Nijkerk, dat vieren wij met zn allen een half jaar lang. Het is een feest van, voor en door de stad, maar ook van verleden, heden en toekomst. Daarnaast willen wij graag verbinden: de drie kernen, vrijwilligers, lokale clubs, verenigingen, cultuurliefhebbers, sportievelingen, buurtgenoten, natuurliefhebbers, stadsgenoten en feestgenoten. Wij willen er met elkaar een onvergetelijk feest van maken. Voor het jubileumfeest in 2013 zijn vier feest themas bedacht:

* Cultuur en Historie

* Natuur, Recreatie en Toerisme

* Sport

* Nijkerk in Bedrijf

Mijn idee
Iedereen, van jong tot oud, is uitgenodigd om actief mee te denken en mee te doen. Binnen de vier themas zijn er heel veel mogelijkheden voor leuke plannen en activiteiten. Dus heeft u een leuk idee voor een activiteit om bijvoorbeeld in uw wijk of bij uw vereniging te organiseren? Meld dit dan via het speciale formulier dat te vinden is op www.nijkerk600jaar.eu.

Wat gebeurt er met uw idee?
Alle ideeën worden centraal verzameld door het programmabureau en verdeeld over vier themagroepen. Dit najaar gaan de themageroepen van start die een eigen programma aan het programmabureau en aan de stichting Nijkerk 600 Jaar (nu nog in oprichting) voorleggen. Wordt uw idee opgenomen in het programma, dan neemt men vanzelf contact met u op. Past uw idee niet in het jubileumprogramma, dan krijgt u hiervan uiteraard ook bericht.