Watersportverbond - KNWV

Duitse zeilsters nemen koppositie over

maandag 25 juli 2011

In lichte maar uitdagende omstandigheden slaagden Nina Keijzer en Anneloes van Veen er vandaag niet in hun koppositie vast te houden op het Delta Lloyd Jeugd WK 470 voor heren en dames dat momenteel in Medemblik plaatsvindt. De Duitse zeilsters waren oppermachtig vandaag en staan nu op de eerste en derde plek in het overall damesklassement. De Nederlandse dames wisten zich goed te verdedigen en zijn tweede.

Na uiterst zware omstandigheden de afgelopen dagen was het weer vandaag nog van slag. De condities op het water waren onvoorspelbaar met veel plaatselijke windstroken, draaiingen, en afwisselende windsterkte tussen de 0 en 12 knopen.

âWij hadden al verwacht dat er veranderingen in het klassement zouden komen als de omstandigheden lichter zouden worden. Bij de 470 dames zitten wij er goed bij met Nina en Anneloes op een tweede plek, en Afrodite en Jeske op een vijfde. We moeten nog twee dagen tot de medal race. Er kan nog van alles gebeuren en met de huidige situatie kunnen wij prima verder.â zei Watersportverbond talentcoach Rob Sepers.

De Duitse titelverdedigsters Victoria Jurczok en Josephine Bach konden prima overweg met de omstandigheden en wonnen twee van de drie races, waarmee zij op een derde plek nog maar drie punten achter zijn op Keijzer en Van Veen.
âWij presteren het beste in licht weer, zoals vandaag. Op het Jeugd WK 470 afgelopen jaar in Qatar waren vergelijkbare omstandigheden. De rest van de week hopen wij constant te blijven presteren en binnen de top drie te blijven.â zei Jurczok.

Bij de 470 heren werd vandaag de kwalificatie voor de gold fleet afgerond.
Jorick en Rogier Weijers werden binnen de beruchte zwarte vlag procedure in race vijf gediskwalificeerd. Zij eindigden als 44e in de kwalificaties en zullen het evenement uitzeilen in de silver fleet.

In de huidige top 10 van het herenklassement zijn acht landen
vertegenwoordigd, waarbij Groot Brittannië en Denemarken ruim aan kop gaan.
De Britten Philip Sparks en David Kohler kregen in race vijf een diskwalificatie. Daarmee lieten zij de Denen Niklas Dackhammer en Fredrik Bergstrom gevaarlijk dichterbij komen. De Engelse en Deense heren zullen morgen met slechts één punt verschil de finals ingaan.

Bij zowel de 470 heren als 470 dames zullen wedstrijden van voorgaande dagen worden ingehaald Op dinsdag en woensdag staan voor beide klassen drie wedstrijden op het programma. De eerste start is om 11:00 uur. De medal races zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 28 juli a.s. voor het zeilcentrum in Medemblik.

Evenement web site : www.470juniorworlds2011.org

Foto: Thom Touw

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rick van Wijngaarden:
E. press@470juniorworlds2011.org
T. 06 46 200 333