Ingezonden persbericht


Rover roept reizigers op snel een voordeelurenabonnement aan te schaffen

Vanaf 1 augustus verkoopt NS meerdere nieuwe abonnementen om het reizen in de daluren te bevorderen. Rover roept reizigers op om deze week juist nog snel een voordeelurenkaart oude stijl aan te schaffen, omdat deze ook na 1 augustus geldig blijft. Dinsdagmiddag 26 juli is Rover op diverse stations aanwezig om reizigers via een flyer op deze mogelijkheid te wijzen. Ook lanceert Rover een veelgestelde vragen-rubriek op de website, om vragen over de nieuwe abonnementen te beantwoorden die door NS nog onbeantwoord blijven.


1 augustus komt snel dichterbij, toch staan er nog veel vragen open over de NS-nieuwe abonnementen die vanaf deze dag verschijnen. Zo is het nog steeds onduidelijk of de abonnementen bij meerder vervoerders geldig zijn, of er mee naar het buitenland gereisd kan worden en of studenten na het afstuderen nog automastisch een voordeelurenabonnement krijgen. Op de website van NS is een pdf-bestand te downloaden met een selectie veelgestelde vragen. Veel vragen blijven hierin echter onbeantwoord en contactgegevens van NS zijn moeilijk te vinden.

Omdat Rover hierdoor veel vragen van reizigers krijgt, heeft de reizigersvereniging besloten ook een veelgestelde vragen-rubriek over deze abonnementen te lanceren. Via deze pagina kunnen reizigers bovendien online een vraag achterlaten die zo snel mogelijk door de Rover-webredactie wordt beantwoord. Natuurlijk behandelt Rover ook vragen per mail of telefoon.

Rover adviseert reizigers te wachten met de eventuele aanschaf van een nieuw abonnement totdat NS duidelijkheid kan verschaffen over de geldigheid bij andere vervoerders. Rover vindt dat een aantal nieuwe abonnementen aantrekkelijk kan zijn voor de reiziger, maar betreurt het verdwijnen van de 40% korting in de avondspits. Rover vreest dat hierdoor veel mensen op termijn zullen overstappen naar de auto.