Otis neemt Marshall Elevator over

Persbericht van PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, July 26, 2011 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company , een onderdeel van United Technologies Corp. , heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf het in Pittsburgh gevestigde bedrijf Marshall Elevator, het grootste particuliere volledige service liftenbedrijf in Pennsylvania, heeft overgenomen. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. In de afgelopen twee jaar is het serviceportfolio van Otis uitgegroeid tot meer dan 1,7 miljoen units wereldwijd, gedeeltelijk door meer dan 60 overnames.

Marshall Elevator is, met een bedrijfsgeschiedenis in de Verenigde Staten die teruggaat tot 1818, één van de oudste liftbedrijven, dat continue in bedrijf is. Een origineel verkooplogboek van Marshall & Son uit 1847 documenteert de verkoop van hijsmachines aan verschillende regionale bedrijven.

"Otis breidt zijn internationale aanwezigheid graag uit door middel van strategische overnames," aldus Otis president Didier Michaud-Daniel. "Wij zijn er trots op een organisatie te mogen verwelkomen met een geschiedenis vol innovatie en klantgerichtheid, en kijken uit naar de bijdragen van onze nieuwste werknemers in de VS."

Alleen al dit jaar heeft Otis 12 overnames succesvol afgerond waaronder "RSU Number 3" een liftbedrijf in Saint Petersburg, Rusland en Servis Vyathu, dat gevestigd is in de Tsjechische Republiek. De meerderheid van de overnames die Otis sinds 2009 heeft uitgevoerd, waren gebaseerd in Europa, 20 procent in de VS en 10 procent in Azië. Vorig jaar gaf het moederbedrijf van Otis, United Technologies, $2,8 miljard uit aan overnames.

"We willen bedrijven blijven overnemen die bij onze organisatie passen, die ons mogelijkheden geven om onze klanten verder van dienst te zijn en die waarde leveren aan onze belanghebbenden," zei Otis President Didier Michaud-Daniel
.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste producent en onderhoudsbedrijf van liften, roltrappen en rolpaden. Otis, dat gevestigd is in Farmington, Connecticut, heeft 60.000 werknemers, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebieden, en onderhoudt wereldwijd meer dan 1,7 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp. , dat gevestigd is in Hartford, Connecticut, is een divers bedrijf dat hoogwaardige technologische producten en diensten levert aan de bouw- en luchtvaart- en ruimtevaartindustrie.

Contact:
--------
Michele Batty Melanie Rener
Directeur, Worldwide Communications PR & Communications Manager +1-860-676-5987 +1-860-676-6219
michele.batty@otis.com melanie.rener@otis.com

Otis Elevator Company

CONTACT: .