Politie Midden- en West Brabant

Meerdere aanhoudingen in het centrum

Tilburg, 26-07-2011

Meerdere aanhoudingen in het centrum

TILBURG: In de nacht van maandag op dinsdag werden meerdere
aanhoudingen verricht in het centrum, waar het druk was in verband met de kermis en 'roze maandag'.

Rond middernacht kreeg de politie een melding van inbraak in de Lange Nieuwstraat. De getuige gaf signalementen van de daders. De politie hield enkele minuten later een 26-jarige Tilburger aan in de
Lichtstraat. Hij was in bezit van koperen goederen. Het koper is in beslag genomen en van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. De man is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

De eigenaar van een auto kwam dinsdag rond 00.30 uur zijn auto ophalen in de Kloosterstraat. Hij zag een onbekende man in zijn auto zitten. Hij hield samen met een vriend de man aan en hield hem op de grond, terwijl iemand de politie ging waarschuwen. De politie nam de man over en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De inbreker had toebehoren voor een mobiele telefoon en een navigatiesysteem uit de auto al ingepakt om mee te nemen.

De politie hield dinsdagnacht 26 juli een 20-jarige man uit Goirle aan voor mishandeling van een 17-jarige Tilburgse. De 17-jarige benadeelde bleek ruzie te hebben gehad met haar vriend. Deze zou haar rond 01.00 uur op de Heuvel een kopstoot hebben gegeven en de vrouw had
vermoedelijk een gebroken neus. De man zou haar al eerder hebben mishandeld en ook toen deed de vrouw geen aangifte. Ook deze keer gaf de vrouw aan geen aangifte te willen doen. Gezien de ernst van de mishandeling en het feit dat er wel twee getuigen waren werd besloten de agenten de man aan te houden. Hij is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Even na 02.30 uur hield de politie een 23-jarige man uit Weelde aan voor aanranding. Hij zou een 19-jarige meisje uit Moergestel hebben aangerand op de Paleisring. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw wordt een uitgebreide aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Verder is er een aanhouding verricht voor mishandeling van een portier aan de Heuvelring. De 28-jarige man zonder vaste woon- of
verblijfplaats zou door de portier zijn aangesproken omdat hij mensen lastig viel. Hij zou veel hebben gedronken en kwam ten val. Hierop sloeg hij de portier in het gezicht. Van hem is aangifte opgenomen. Ook zijn er enkele aanhoudingen verricht, voor verstoring van de openbare orde, belediging, drugsbezit, mishandeling, vernieling en aanranding.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-07-2011 14:17 | © Regio Midden en West Brabant |