Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 26 juli

Noord-Holland Noord, 26-07-2011 o 14.30 uur

Vermiste Roy ter Haar weer terecht

Zwaag, dinsdag 26 juli

De sinds donderdag 21 juli vermiste Roy ter Haar uit Zwaag is weer terecht. In de nacht van maandag op dinsdag meldde de jongen zich weer bij zijn ouderlijke woning. Op donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur ging Roy nog even het huis uit om een boodschap te doen, vermoedelijk in winkelcentrum de Korenbloem, vanaf die tijd werd niets meer van hem vernomen. Waar de jongen de afgelopen dagen is geweest, is niet bekend.

Auto rijdt tegen gevel

Andijk, maandag 25 juli

Om 22.00 uur reed op de Middenweg een auto tegen een woonhuis. De auto met twee 19-jarige Franse inzittenden reed in noordelijke richting. Mogelijk schrok de bestuurder van verkeer van rechts. De bestuurder week uit, waardoor de auto over de kop sloeg. De auto rolde door in de tuin van de woning en kwam vervolgens tegen de achterzijde van de woning tot stilstand. In de gevel is een scheur ontstaan. Ook in de tuin is de nodige schade ontstaan. De inzittenden van de auto zijn ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bewoners waren op het moment van de aanrijding niet thuis.

Aanhouding na tassendiefstal

Alkmaar, maandag 25 juli

Om 20.00 uur kreeg de politie een melding van diefstal van een tas op de Frieseweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een ruzie tussen een man en een vrouw, die elkaar kenden. Tijdens de ruzie pakte de 49-jarige man uit Zuidlaren man de tas van een 23-jarige vrouw uit Groningen af. De man werd door medewerkers van Stadstoezicht staande gehouden en overgedragen aan de politie. De tas met inhoud is weer terug bij de vrouw.

Aanhouding wegens drugsbezit

Anna Paulowna, maandag 25 juli

Op de kermis in Anna Paulowna werd om 21.30 uur op de Stationsweg een 39-jarige man uit Breezand aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Hij bleek in het bezit van een zakje met tientallen gram weed (toegestane hoeveelheid is 5 gram) en een wikkel coke. Onder invloed van alcohol gaf hij aan dat hij thuis nog meer softdrugs had. Dit resulteerde in een huiszoeking in zijn woning aan de Narcissenstraat in Anna Paulowna. Op de bovenverdieping van zijn woning trof de politie een wietplantage aan met 38 planten en een zak met wiettoppen. De plantage is ontmanteld.

Aanhoudingen na woninginbraak

Julianadorp, maandag 25 juli

De politie hield omstreeks 23.30 uur een 22-jarige en een 20-jarige man uit Den Helder en een 21-jarige man uit Anna Paulowna aan op verdenking van een woninginbraak aan de Boterzwin in Julianadorp. Oplettende getuigen waarschuwden de politie toen zij inbrekers via het platte dak van een garage de woning binnen zagen gaan. De inbrekers vluchtten na de snelle komst van de politie via het dak van de garage en de achtertuinen, richting een parkje. Een van hen kneusde bij de sprong van het garagedak zijn enkel en kon snel worden aangehouden. In het parkje werden de 20-jarige man en de 21-jarige man aangehouden. De politie onderzoekt hun rol bij de inbraak.

Aanrijding op kruising

Slootdorp, dinsdag 26 juli
Op de Molenweg vond om 07.00 uur een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 40-jarige man uit Breezand reed over de Nieuwesluizerweg vanuit de richting Wieringerwaard. Op het kruispunt met de Molenweg (richting Amstelmeer) zag hij de auto van een 33-jarige man uit Den Helder over het hoofd, waardoor hij het voertuig vol in de flank raakte. Door de aanrijding raakten beide voertuigen van de weg. Beide bestuurders naderden de kruising met ongeveer 80 km/uur. De man uit Breezand klaagde over pijn in zijn nek en op zijn borst. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder van de man uit Den Helder, een 44-jarige man uit Den Helder is ook voor controle overgebracht naar het ziekenhuis vanwege pijn in zijn nek en schouder.