Lefier


haalt participatielabel van KWH

Lefier Stadskanaal haalt participatielabel van KWH

Wij hebben het participatielabel van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) wederom gehaald. Het participatielabel is een instrument dat meet en inzichtelijk maakt hoe corporaties omgaan met hun bewonersparticipatie.

In 2008 heeft Lefier Stadskanaal het participatielabel van het KWH gehaald en is in de jaren daarna blijven werken aan bewonersparticipatie. Het label is drie jaar geldig en vandaar een nieuwe meting in dit jaar. Van februari tot en met april 2011 heeft het KWH de meting laten uitvoeren en op basis van de meting is het participatielabel weer met drie jaar verlengd.

Meedenken en meepraten
Wij vinden het belangrijk dat bewoners en bewonersorganisaties actief meedenken. Lefier Stadskanaal wil graag open en transparant zijn en bewoners mee laten praten over zaken die ook hen aangaan. Om te weten te komen hoe wij dit doen, hebben wij ons laten meten met het participatielabel.

Metingen
Voor het KWH-participatielabel zijn diverse metingen uitgevoerd. Denk aan een telefonische enquête onder huurders, interviews met bewonersorganisaties en een documentenanalyse. Er is onder andere gekeken naar de toegankelijkheid ons als wooncorporatie en in hoeverre bewonersorganisaties actief benaderd zijn.

Resultaten
Lefier Stadskanaal is gemeten op vier onderdelen: visie, randvoorwaarden, samenwerking en rendement. Op alle onderdelen scoren zij hoger dan het landelijk gemiddelde van 2010. Aan de hand van de resultaten hebben wij speerpunten geformuleerd en kunnen wij de kwaliteit van participatie verder verbeteren. Bekijk het rapport waarin alle resultaten staan.

Bekendmaking
Maandag 25 juli hebben wij samen met het KWH een presentatie gegeven waarbij de resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd. Alle leden van bewonersorganisaties waren uitgenodigd en de opkomst was zeer hoog. Na afloop was er de mogelijkheid om een hapje te eten en met elkaar na te praten.

Voor meer informatie over het participatielabel kunt u terecht op www.kwh.nl.