Wageningen Universiteit en Researchcentrum 19 jul 2011

Onderdeel: LEI

De Master Agribusiness Development van de CAH Dronten is officieel geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie). De studie voldoet hiermee aan alle kwaliteitseisen. Lector en onderzoeker Jos Verstegen van LEI, onderdeel van Wageningen UR, is inhoudelijk programmaleider van de opleiding.

De NVAO was lovend over Agribusiness Development. De visitatiecommissie noemde de eenjarige hbo-master âeen uniek concept waarin corporate entrepreneurship, dat wil zeggen het zien en realiseren van kansen binnen de context van een internationale agrofood-onderneming, ook daadwerkelijk in de praktijk wordt geleerdâ. De commissie was onder de indruk van het enthousiasme van de vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van het ontwikkelteam van docenten en onderzoekers.

Ontwikkeling
Wageningen UR was nauw betrokken bij de ontwikkeling, de pilot-test en de visitatie van deze opleiding. Het LEI werkt op vele fronten samen met CAH Dronten, onder meer via het gezamenlijke lectoraat Ondernemerschap en Samenleving met lector Jos Verstegen. Via deze lijn is ook andere expertise binnen Wageningen UR aangeboord, van Wageningen UR Livestock Research en van de leerstoelgroep Educatie- en Competentiestudies van Wageningen University. Daarnaast levert het bedrijfsleven een belangrijke bijdrage aan de de opzet en invulling van de opleiding.

Master Companies
Om de intensieve begeleiding en een hoog eindniveau te borgen, laat de Master Agribusiness Development jaarlijks maximaal 15 studenten toe. De student werkt het grootste deel van het studiejaar bij een van de Master Companies, speciaal geselecteerde internationale agrofood-ondernemingen. Daar doorloopt hij in 4 fasen een intensief ontwikkeltraject. Zowel de Master Companies als CAH Dronten begeleiden de student. Daarnaast krijgt de student coaching van een externe, onafhankelijke, deskundige.

Master programme Agribusiness Development
LEI en CAH Dronten ondertekenen overeenkomst lectoraat Frisse blik op agrarische ondernemingen
Contact
Jos Verstegen