Gemeente Someren


Subsidie toegekend voor vijf verkeersprojecten

De gemeente heeft van het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) het bericht ontvangen dat voor de uitvoering van vijf verkeersprojecten een subsidie wordt verleend. In totaal gaat het om een totaalbedrag van maximaal EUR 1.081.163,- voor de volgende projecten:
* Realisatie fietsverbinding Muldersweg (maximaal EUR 75.850,-)

Er wordt een verkeersveilige fietsverbinding gemaakt vanaf de Burgemeester Roelslaan naar het centrum van Someren.

Hiervoor wordt op de Muldersweg een vrijliggend fietspad aangelegd vanaf de Burgemeester Roelslaan tot de Eendracht en wordt het resterende deel tot de Keizerstraat ingericht als fietspad. Daarnaast worden een aantal kruispunten op de Keizerstraat en de Dorpsstraat gereconstrueerd.


* *Aanleg fietspad Loovebaan (maximaal EUR 378.150,-)

Dit betreft de aanleg van een fietspad langs de Loovebaan tussen de Kerkendijk en de Lieropsedijk.


* *Aanleg fietspad Verlengde Loovebaan (maximaal EUR 119.100,-)

Vanaf de kruising Loovebaan-Kerkendijk naar de rotonde in de Boerenkamplaan wordt de nieuwe Hooghoefweg aangelegd. Deze subsidie is ter beschikking gesteld voor de aanleg van een fietspad langs de nieuwe weg.


* *Aanpassen kruisingen Provincialeweg (maximaal EUR 319.063,-)

Mede als gevolg van de ontwikkelingen op Heihorsten is het noodzakelijk dat een aantal kruisingen op de Provincialeweg veiliger wordt ingericht. Hiervoor worden de kruisingen met de Vaarselstraat, Kempenweg en Bosrandweg gereconstrueerd.


* *Aanleg fietspad Laan ten Boomen (maximaal EUR 189.000,-)

Op de Laan ten Boomen is onlangs een fietspad aangelegd vanaf de Wilgenkant tot de woonkern Boomen.

Met deze toekenningen kunnen de projecten nu nader worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat deze projecten uiterlijk in 2012 worden gerealiseerd.