Gemeente Dongen

Middellaan deels afgesloten wegens reconstructie

Publicatiedatum: 26-7-2011

Na de zomervakantieperiode pakt de gemeente Dongen de Middellaan aan. Het gedeelte tussen de rotonde Kardinaal van Rossumstraat en de rotonde Ruysdaelstraat wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden beginnen op maandag 29 augustus en duren drie maanden.

De reconstructie van dit deel van de Middellaan staat al lang op het verlanglijstje van de gemeente. Het wegdek is hard aan vernieuwing toe. Uitgangspunt van het project is dat de verkeersveiligheid wordt verbeterd. De linksaf-stroken ter hoogte van het Dongepark-de Tamboerijnlaan komen niet meer terug. Linksaf slaan blijft wel mogelijk, maar niet meer via een aparte rijstrook. Er komt een nieuwe, brede middengeleider waar het verkeer zich kan opstellen. De middengeleider wordt aangebracht om de doorstroming van het verkeer en het oversteken van voetgangers en fietsers op dit punt te verbeteren; zij kunnen straks in twee etappes de weg oversteken. De zebrapaden komen in de vernieuwde Middellaan niet meer terug.

Werkzaamheden
De reconstructie werkzaamheden bestaan onder andere uit het vernieuwen van het asfalt, de fiets- en voetpaden en de openbare verlichting. Bij het Dongepark en de Tamboerijnlaan komen nieuwe aansluitingen. Dit worden zogeheten verhoogde inritconstructies, die aangeven dat verkeersdeelnemers een 30-km zone naderen. Daarnaast maakt de gemeente meer ruimte voor groen; er worden nieuwe bomen geplant die de laanstructuur zullen versterken.

Bushaltes
De bushaltes in het weggedeelte vervallen tijdens de werkzaamheden. Reizigers dienen op te stappen bij de tijdelijke bushaltes aan de Westerlaan-Laagstraat ter hoogte van kinderdagverblijf De Hummelhoeve of aan de Hoge Ham ter hoogte van de Sluisweg. De gemeente zorgt voor fietsenrekken. Tegelijk met de wegwerkzaamheden legt de gemeente op de gehele Middellaan nieuwe, toegankelijke bushaltes aan. Deze haltes zijn geschikt voor mensen met een gezichtsbeperking, mensen in een rolstoel en voor kinderwagens. De provincie Noord-Brabant subsidieert de aanleg en inrichting van de bushaltes en de reconstructie van de Middellaan.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is het deel tussen de rotonde Kardinaal van Rossumstraat en de rotonde Ruysdaelstraat afgesloten voor al het verkeer. Dus ook voor voetgangers en fietsers. Er zijn diverse omleidingen van kracht, die met borden worden aangegeven. Het gemotoriseerd verkeer dat Dongen nadert wordt via Tichelrijt en via de Westerlaan geleid. Fietsers worden omgeleid via plan Stoomweide. De oversteekmogelijkheid voor voetgangers vervalt; zij kunnen via het Volkcaert-terrein naar de plaats van bestemming lopen. De Volckaert en de huisartsenpraktijk zijn bereikbaar via een noodweg vanaf de rotonde aan de Kardinaal van Rossumstraat.

Werkzaamheden West-Tangent
Tegelijk met de werkzaamheden aan de Middellaan realiseert de gemeente Tilburg de aansluiting van de Eindsestraat op de rotonde van de Westtangent. Al het (fiets)verkeer vanuit Dongen wordt via de Vierbundersweg omgeleid. De werkzaamheden beginnen maandag 22 augustus en duren tot vrijdag 2 september. Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u naar de website www.tilburg.nl/letschertweg.nl

Meer informatie
Heeft u vragen over het project Reconstructie Middellaan? Voor verkeerstechnische vragen kunt u contact opnemen met beleidsmedewerker Karin Naaijkens, telefoonnummer 14 0162, e-mail: knaaijkens@dongen.nl (van 27 juli tot 30 augustus afwezig).
Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met projectleider Hein van der Eerden, telefoonnummer
14 0162, e-mail hvdeerden@dongen.nl (van 27 juli tot en met 24 augustus afwezig).