KNHS

Eventingpaard Revano Rex van Ellen Kloos verkocht 26 juli 2011
Ellen Kloos - Rovano Rex

Eventingamazone Ellen Kloos heeft besloten haar 13-jarige topper Revano Rex te verkopen. Met Revano heeft het voormalige Rabo Talententeamlid vele successen op haar naam geschreven, waaronder het Nederlands Kampioenschap in Boekelo in 2009. De combinatie maakte dit jaar tevens kans om te worden uitgezonden naar het Europees Kampioenschap senioren, van 25 tot en met 28 augustus in Luhmulen.

De verkoop is volgens Ellen Kloos een weloverwogen beslissing geweest. Ze vertelt: Er werd een aanzienlijk bedrag op Revano Rex geboden, wat ik onmogelijk kon afslaan. Daarbij was de verkoop voor mij ook nodig om de eventingsport ook in de toekomst te kunnen blijven uitoefenen. De nieuwe eigenaar is een Amerikaanse amazone die de komende maanden nog in Europa zal verblijven. Aan het einde van het jaar zal ze Revano Rex meenemen naar de Verenigde Staten. De ruin heeft de stallen van Kloos inmiddels al verlaten.

Bondscoach Martin Lips betreurt haar beslissing om Revano rex te verkopen. Lips: Ellen Kloos en Revano Rex waren voor mij zeker een potentiele combinatie voor een plekje in de Nederlandse equipe voor het EK.

Foto: www.melissen.net