Gemeente Dongen

Handen in één tegen criminaliteit

Publicatiedatum: 26-7-2011

Eind 2010 werd Dongen geconfronteerd met een groot aantal overvallen op winkels en andere ondernemingen. Om deze een halt toe te roepen hebben Dongen Promotion, de politie en de gemeente Dongen destijds de handen in één geslagen. Op 8 december 2010 werd een voorlichtingsavond georganiseerd. Tijdens deze avond werden bruikbare tips gegeven om overvallen te helpen voorkomen. Ook werd de ondernemers de mogelijkheid geboden een zogenaamde Veiligheidsscan te laten uitvoeren. In de periode na december 2010 hebben de gezamenlijke partijen niet stilgezeten. Te meer omdat er onlangs opnieuw overvallen plaatsvonden in de gemeente Dongen.

Veiligheidsscan en subsidie
De Veiligheidsscan is een prima middel in de strijd tegen winkelcriminaliteit. Helaas waren de afspraken omtrent de gang van zaken van de Veiligheidsscan voor de Dongense ondernemers onduidelijk. Hierdoor hebben niet alle ondernemers deze mogelijkheid kunnen benutten.
Echter, de mogelijkheid om een Veiligheidsscan te laten uitvoeren en daarvoor een subsidie te verkrijgen bestaat nog steeds. Het is een goede zaak als alsnog vele winkeliers een veiligheidsscan laten uitvoeren. Voor meer informatie zie: www.stavoorjezaak.nl. Om het hele proces goed te begeleiden is er voor gekozen om met één gecertificeerd bureau verder te gaan. Indien een ondernemer alsnog besluit tot deelname aan de Veiligheidsscan, zal deze ondernemer alleen te maken krijgen met dit bedrijf.
Alle winkeliers en cafetariahouders zijn door Dongen Promotion schriftelijk op de hoogte gebracht van bovenstaande. Middels een formulier kan een ieder kenbaar maken interesse te hebben in de veiligheidsscan.

Andere projecten
Dongen Promotion heeft met de politie en de gemeente Dongen ook van gedachten gewisseld over andere projecten om de veiligheid te verbeteren. Zo komt er, in samenwerking met het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel, voor de leden van Dongen Promotion een website. Het doel van deze site is de communicatie tussen de leden, over het melden van diefstal, vals geld, verdachte figuren etc. te verbeteren. Deze website is alleen toegankelijk voor winkeliers en ondernemers die zijn aangesloten bij een deelnemende organisatie, in dit geval dus Dongen Promotion. De leden van Dongen Promotion ontvangen hierover nader bericht.

Meer informatie
Mochten er ondernemers zijn die de brief en het formulier niet hebben ontvangen dan kunnen zij contact opnemen met Dongen Promotion. Deze ondernemersvereniging is voor gemeente en politie het aanspreekpunt in de strijd tegen winkelcriminaliteit. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. Stierman van Dongen Promotion via info@dongen-promotion.nl