Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Súdwest-Fryslân genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal 2011

logo njr

De gemeente Súdwest-Fryslân is genomineerd voor de Jong Lokaal Bokaal. De Jong Lokaal Bokaal beloont positief jeugdbeleid en is een initiatief van adviesbureau NJR en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten.

De Jong Lokaal Bokaal legt gemeenten langs de meetlat op het gebied van onder andere inspraak en beleid, kansen en talenten en lokale infrastructuur. Op welke manier hebben jongeren inspraak? Besteedt de gemeente aandacht aan talentontwikkeling? Wordt er rekening gehouden met de specifieke behoefte van jongeren in huisvesting? Welke gemeente zet zich in voor positief jeugdbeleid?

Uit het juryrapport blijkt dat de gemeente Súdwest-Fryslân en de jongeren een sterke verbondenheid hebben. De gemeente Súdwest-Fryslân en de jongeren hebben in een korte tijd een goede structuur neergezet voor jongerenparticipatie. De jury constateerde ook dat er zeer veel mogelijkheden zijn voor jongeren om te sporten en dat het aantal sportaccommodaties hoog is.

Uit een groot aantal aanmeldingen zijn twaalf gemeenten geselecteerd. Een deskundige jury bepaalt in het najaar welke drie gemeenten een plaats verdienen in de finale. De Jong Lokaal Bokaal wordt uitgereikt op 21 november 2011.