Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt 10 mensen aan in hennepknipperij en ontmantelt kwekerij

Oosterhout, Molenschot, 26-07-2011

Politie houdt 10 mensen aan in hennepknipperij en ontmantelt kwekerij

OOSTERHOUT/MOLENSCHOT: De politie kreeg dinsdag 26 juli melding dat er aan de Eikenlaan hennep geknipt zou worden. Agenten gingen kijken en roken bij een loods een sterke henneplucht. In de loods lagen
henneptoppen. De aanwezigen zijn aangehouden. Het gaat om 10 personen, waarvan twee mannen en acht vrouwen. Ze zijn in de leeftijd van 25 tot 64 jaar en komen uit Breda, Oosterhout en Gorinchem. De tien zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
De aangetroffen hennepplanten zijn in beslag genomen. Het gaat om ruim 200 planten die nog geknipt moeten worden en ruim 800 gram net geknipte toppen. De politie onderzoekt waar de hennep vandaan komt.

In een vrijstaande woning aan de Goorbergseweg in Molenschot werd een hennepkwekerij met 891 hennepplanten aangetroffen. De politie ontdekte de kwekerij na een anonieme melding en onderzoek. De hennepplanten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen ter vernietiging. De politie onderzoekt wie de huurder van het pand is en deze zal zich moeten verantwoorden voor de kwekerij.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-07-2011 16:49 | © Regio Midden en West Brabant |