Nederlandse Tafeltennisbond


Brons voor Danielle de Jong in landenwedstrijd China Open paralympisch 26-7-2011

Danielle de Jong heeft bij de China Open paralympisch een bronzen medaille gehaald met haar Chinese partner Chun Xiao Hou in het landentoernooi. In de groepswedstrijd was China 2 te sterk en werd met 3-0 verloren. Alleen in het dubbel kwamen Danielle de Jong en haar Chinese teamspeler nog in de buurt (11-7 verlies in de vijfde set).

Danielle de Jong pakte brons bij de
China Open paralympisch. (FOTO: NTTB)

In de wedstrijd tegen Australië won Danielle de Jong met 3-0 van Sara Lazzaro De Australische had geen goed antwoord op de forehand aanval van de Jong. Lazzaro forceerde en Danielle controleerde de wedstrijd. Ook haar Chinese teampartner won haar wedstrijd met 3-1 van Melissa Tapper. Aansluitend werd ook het dubbelspel gewonnen (3-1).

Na de winst op Australië was China 1 de tegenstander in de halve finale. Hoewel niet onverdienstelijk werd gespeeld waren de Chinese favorieten duidelijk te sterk (3-0). In de strijd om het brons won Hou met moeite beide single wedstrijden. Danielle de Jong kon goed meekomen tegen de Japanse verdedigster Yasuko Kudo maar verloor met 3-0. Door de eerdere winst in het dubbelspel werd de derde plaats in Beijing veilig gesteld.

NTTB/JL/HH