Duits-Nederlandse Handelskamer

Aanmelding Nederlands-Duitse prijs gaat de laatste phase in

Den Haag, 25 juli 2011

Innovatieve ondernemingen kunnen zich nog t/m vrijdag 5 augustus 2011 met succesvolle projecten kandidaat stellen voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie. De prijs wordt door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag uitgereikt aan ondernemingen uit beide landen, die er in het grensoverschrijdende zakenleven bijzonder uitspringen.

Volgens de DNHK komen prestaties en projecten in aanmerking, die buitengewoon innovatief zijn - bijvoorbeeld een unieke ontwikkeling, de invoering van een speciale procedure - of een bijzondere economische impuls voor beide landen of bepaalde regio's hebben gegeven. Ook succesvolle marketingcampagnes of algemene ondernemersprestaties kunnen worden beloond.

In het afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door Erfo Bekleidungswerk GmbH, een familiebedrijf uit het Duitse Nordhorn dat in Nederland al jaren marktleider op het gebied van damesblouses is. Erfo wist daarmee 40 andere kandidaten voor de prijs achter zich te laten. De overige genomineerden in 2010 waren de producent van zonnepanelen Scheuten Solar uit Venlo, Van der Valk Hotels, het Nederlands-Duits consortium Dura Vermeer/Flexbase/ Vector Foiltec en de Duitse producent van koelsystemen Kampmann.

"De belangstelling voor de prijs is ook dit jaar groot", zegt DNHK-directeur Axel Gerberding. De prijs is volgens hem "vooral een goede gelegenheid voor middelgrote en kleine ondernemingen om hun goede prestaties voor de grensoverschrijdende samenwerking nog eens extra onder de aandacht te brengen".

Een aanmeldingsformulier is te vinden op de internetpagina van de DNHK: www.dnhk.org. Een jury van de Handelskamer zal aansluitend uit alle inzendingen enkele bedrijven nomineren. De winnaar wordt online door het bedrijfsleven zelf gekozen en in oktober 2011 tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekendgemaakt.

Directe link