Politie Rotterdam-Rijnmond

Automobilist verzet zich bij aanhouding

Datum incident: 26-07-2011 Locatie: Lepelaarsingel Rotterdam - District/dienst: Zuid

Datum publicatie: 26-07-2011 16:35

ROTTERDAM - Dinsdagochtend ging een automobilist de confrontatie met politieagenten aan, nadat zij hem aanhielden omdat hij weigerde zijn rij- en kentekenbewijs te overhandigen.

Surveillerende politieagenten zagen om elf uur een personenauto op de Lepelaarsingel rijden. De bestuurder reed hard en gaf geen richting aan. Agenten gaven de bestuurder een stopteken op de Meerkoetstraat.

De bestuurder reageerde verbaal agressief en weigerde zijn rij- en kentekenbewijs te overhandigen. Toen agenten hem aanhielden verzette de man zich. Hij ging midden op de rijbaan staan en nam een gevechtshouding aan. Agenten gebruikte pepperspray, wat weinig effect had op de verdachte. De verdachte ging de confrontatie met de agenten aan, waarbij hij kans zag een agent in het gezicht te slaan. Kort daarop konden agenten hem onder controle brengen.

De 24-jarige Rotterdammer is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling van een politieagent, verzet bij aanhouding en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De politieman raakte licht gewond aan zijn hoofd en kon na behandeling zijn werk hervatten.